top of page

3 op 6 tegen De Leeuwerik & Lokomotiv Centrum

Na een stevig begin van het seizoen vatten we op 8 oktober vol vertrouwen de wedstrijd tegen FC De Leeuwerik aan. De tegenstander nam een valse start van het seizoen, al speelden ze voornamelijk tegen de toppers van onze divisie en konden we daar dus weinig uit afleiden. De beginfase van de wedstrijd is in elk geval redelijk nerveus, met heel wat slechte passes en een aantal kansen voor de tegenstrever waarop Thieu telkens gepast tussenbeide kan komen.


FC Depot begon zelf vanaf minuut 6 te dreigen, met een diepe bal van Jens op Glenn centraal, die oog in oog met de keeper echter niet kon afwerken. We haalden wat vertrouwen uit die eerste grote kans en borduurden hierop voort. In minuut 8 genoten we van een mooie combinatie op rechts met een één-tweetje met de hak tussen Arne en Kevin. Arne brengt de bal vervolgens goed voor doel aan de tweede paal, maar opnieuw staat het vizier nog niet scherp voorin: de bal wordt over doel gekopt. Ook Jeno en Yannick krijgen nog een kans maar ook zij kregen de bal niet voorbij de doelwachter.


De match gaat redelijk op en af en ook Thieu had wat werk op te knappen, al is het halverwege de eerste helft toch FC Depot die de bal in doel weet te werken. Helaas betreft het dan het eigen doel: Philip ontzet een hoge bal van aan de eigen rechthoek, helaas valt die exact in de winkelhaak: 0-1. Het spelbeeld veranderde weinig in de verdere eerste helft: een aantal kleinere kansen voor Depot, maar het ontbrak aan efficiëntie of overtuiging voor doel.


In de tweede helft kregen we al snel een discutabele vrije trap tegen op de eigen rechthoek. De Leeuwerik, die intussen met 10 speelden na een blessure en gebrek aan wisselspelers, pakte het cadeau met plezier aan en maakten er 0-2 van. FC Depot begint vervolgens aanvallender te spelen en weet nog heel wat kansen te versieren, maar ook Sven en Jens slaagden er niet in de keeper te verschalken. De tegenstander kon in tussentijd gebruik maken van de ruimte die er op de counter lag, met de ervaring en kunde van spelverdeler Wouter Taurin, en maakte er op zo'n uitbraak ook 0-3 van. Thieu dook tot tweemaal toe goed in de voeten van de doorgebroken tegenstrever, maar bij de derde herneming was hij geklopt.


De veer leek wat gebroken: er werd slecht gevolgd bij een vrije trap op rechts en de 0-4 kon simpel binnengewerkt worden. In de laatste minuten wist Nick nog te milderen met zijn eerste treffer van het seizoen wel nog te milderen tot 1-4. Dat het niet mocht zijn werd nogmaals getoond kort daarop: Steven kapt zich in de vijandige 16 goed vrij en kan van dichtbij schieten maar opnieuw op de keeper: 1-4 eindstand en een mooie overwinning voor De Leeuwerik die de wedstrijd verdienstelijk uitvoetbalden. Kansen waren er bij de vleet aan beide kanten. Net zo goed stond het 4-4 of meer, maar de bezoekende ploeg was nu eenmaal efficiënter dan wijzelf, er zijn zo van die dagen...


De kans om ons te herpakken kregen we afgelopen weekend, 15 oktober, tegen Lokomotiv Centrum. We werden nog eens de wei in gestuurd op echt gras. Dit belemmerde ons echter niet om meteen goed uit de startblokken te schieten. Dankzij een hardwerkende Ad zijn we steeds dreigend, al komt het niet tot grote uitgespeelde kansen, mede door enkele buitenspelsituaties. Lokomotiv Centrum wist het evenwicht gaandeweg te herstellen. Beide ploegen kregen af en toe de kans om gevaarlijk te zijn, voorlopig zonder gevolg.


Na 25 min noteren we een noodgedwongen wissel na blessure bij Cedric. Wael komt in zijn plaats. Een minuut later krijgen we de bal achterin niet weg, waardoor deze voor de voeten van Lokomotiv valt. Na een, in onze ogen, duidelijke buitenspelpas maakt de tegenstrever de 1-0. We verliezen ons even in onze frustraties en krijgen bijgevolg heel makkelijk 3 gele kaarten aangesmeerd in 30 seconden tijd.


Gelukkig kunnen we ons snel herpakken om met opgeheven hoofd de wedstrijd terug in handen te nemen. Het gevoel heerst dat er wat meer in zit vandaag, al blijft het 1-0 aan het fluitsignaal halverwege.


Snel na de rust krijgen we een vrije trap iets buiten de 16. De keeper van Lokomotiv zet op de laatste seconde nog een mannetje extra in de muur, maar coach Bart wist dat hij deze opdracht aan schilderwerken Thomas Van Lathem kon overlaten. Die legde de bal dan ook mooi weg over de muur: 1-1.


Lokomotiv laat zich echter niet zo simpel wegzetten: we noteren tot tweemaal toe een heet standje voor het doel van Mathieu en komen beide keren goed weg. Na 15 minuten spelen in de tweede helft krijgt Glenn op aangeven van Ad dé kans om ons op voorsprong te trappen. De keeper vak Lokomotiv reageert echter gepast en ligt in de weg. Even later zet Wael een mooie actie op via de rechterflank. De bal gaat wederom richting Glenn, die de bal mooi meeneemt en nu wel koelbloedig de bal voorbij de keeper van Lokomotiv trapt: 1-2, de voorsprong is een feit.


Even is er nog een kleine wederopstanding van Lokomotiv maar dat was buiten Wael gerekend. Na een mooie actie, waarin hij 2 man in de wind zet aan de middenlijn, laat hij de bal aan Nick om zelf door te stomen richting de zestien van de tegenstander. Na een lang uitgesponnen één-twee rondt Wael de actie zelf proper af: 1-3!


De benen van Lokomotiv zijn nu helemaal afgesneden en we kunnen de wedstrijd volwassen uitspelen. Middenvelder Jens, die wederom een solide wedstrijd speelt, krijgt naar het einde toe nog een gele kaart, waardoor we in totaal aan 4 gele kaarten zitten.Over de fairplay in de wedstrijd wil dit echter niets zeggen. Het was een zeer sportieve wedstrijd met een even sportieve als sympathieke tegenstander, op die manier zeker een aanwinst voor de eerste divisie. Met deze 1-3 overwinning bij op het conto kijken we uit naar de volgende uitdaging: dit weekend (22 oktober), ontvangen we thuis Petit Saint Guidon, de regerende kampioen die opnieuw autoritair aan kop staat van het klassement met het maximum van de punten (21 op 21).

87 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd

Op bezoek bij Lokomotiv

Eerst en vooral merci aan de coaches voor het geduld bij het maken van de selectie. Het heeft tot op de laatste moment heel wat moeite gekost om tot een definitieve selectie te komen. Ook in Humbeek g

Comments


bottom of page