top of page

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd met de juiste energie van beide kanten. Zonder echte kansen gaat het spel de eerste  20 minuten goed op en af in een partij die aangenaam is om volgen.

In de 28ste minuut kan de spits van Sjoeters na een steekbal door onze verdediging nipt on side alleen op doel doorgaan. Hij blijft kalm en de 0-1 staat op het bord. Dit is echter van heel korte duur want niet veel later hebben we de juiste reactie na een gemeten lange bal verstuurd door Thieu naar zijn broer Yanne, hij kan op fraaie wijze de assist op Jeno geven. Deze legt de bal mooi over de keeper van Sjoeters in doel neer. Met een 1-1 stand gaan we rusten en terecht, zoals het spel weergeeft is een gelijke stand ook de juiste score op dit moment.

Echter meteen na rust kan Dimi de bal niet goed ontzetten en valt deze in de voeten van Sjoeters. Wederom kan hun spits alleen op doel af en we staan meteen 1-2 achter. Met de mentaliteit van Dimi weet je dat hij dit zo snel mogelijk wil rechtzetten en dat doet hij niet veel later op een hoekschop van Jeno. Hij kopt de bal met een buffelstoot in doel. Wederom terecht een gelijke stand. Zo blijft het echt een leuke wedstrijd.

Tot wanneer we ongeveer na 3 kwart wedstrijd spelen op 1 minuut tijd 2 discutabele offside fases en vrije trappen tegen krijgen. Hier had een VAR ons zeker kunnen behoeden van 2 tegengoals. We zijn de kluts volledig begrijpbaar even kwijt en wat een aangename wedstrijd was verandert in frustratie voetbal. Onderweg verliezen we ook nog onze sterkhouder Dimi, hij moet met een knieblessure van het veld. We rechten nog even de rug en komen via een penalty van Tom terug tot 3-4. Niet veel later en kort bij het einde van de wedstrijd kan iedereen nog eens oprukken om alles op alles te zetten bij een hoekschop. De bal valt echter net niet goed en Sjoeters kan op counter het genadeschot geven. Nadien zetten ze het bord nog op 3-6 wat een volledig vertekende weergave geeft van onze wedstrijd. Een gelijkspel had altijd een verdiende en correcte stand geweest voor deze pot voetbal vandaag.

Alle credits en corroge to de coaches die al onze steun krijgen in de weken die volgen. Mede door blessures zullen we onze tenen de komen de weken nog eens goed moeten uitkuisen.

Nu even alles vergeten en feestend de dolle dagen in Halle inzetten!