top of page

4-1 en 9 op 9

We naderen het einde van het seizoen en dat was er afgelopen weekend een klein beetje aan te zien. Een gezapige start van onze wedstrijd met De Vissers die ons goed onder druk zetten, waardoor we mekaar voorin niet meteen wisten te vinden. Uiteindelijk konden we na een minuut of 5 lichtjes dreigen met een aantal opeenvolgende corners. De ene keer kan Brock er zijn hoofd tegen zetten, de andere keer pakt Rai de bal rechtstreeks op de slof, maar telkens krijgen we de bal net niet in het net. Nog eens 5 minuten later krijgen we opnieuw een hoekschop, waar Backie plots vrijstaand op doel kan koppen, maar onvoldoende contact met de bal kan maken, waardoor de bal voorlangs gaat.


De Vissers had gedurende het merendeel het speloverwicht met iets meer gewonnen duels en betere passing, weliswaar zonder veel doelgevaar te kunnen creëren. Toch zijn wij het die op slag van rust het voortouw nemen. De bal wordt door de tegenstander weggewerkt via het centrum, waar Niko goed tussenkomt en oprukt. Op weg richting doel kapt hij eerst nog behendig een man uit, alvorens van net buiten de 16 een gekruist schot te lanceren waar de doelman geen antwoord op kan bieden: 1-0 op slag van rust!


Bij het begin van de tweede helft zagen we een gemotiveerde tegenstander op zoek gaan naar de gelijkmaker. Gelukkig konden we rekenen op een uitstekende prestatie van gelegenheidskeeper Tash, die ons tot tweemaal toe van een tegentreffer behoedde! Als we de gemiste penalty buiten beschouwing laten, duurt het vanuit onze kant tot de 20ste minuut voor de volgende opwindende fase: Steven en Badot zetten achterin samen een verdedigend foutje goed recht, waarna Steven meteen Backie lanceert met een diepe bal op links. Brock was centraal goed gevolgd en kreeg de bal ingespeeld bij het binnenstormen van de 16. Zijn eerste poging werd nog gestopt, maar bij de herneming weet hij de doelwachter alsnog te kloppen voor de 2-0.


Het tweede doelpunt geeft onze spelers wat meer vertrouwen en we weten mekaar plots iets zuiverder te vinden. Niet lang na het doelpunt kan Brock centraal op het plein de bal oppikken en Sven lanceren op de rechterflank. Alsof we getraind worden door Guardiola himself, trekt Sven de halfspace in tot in de rechthoek, alvorens de bal terug te leggen op Jeno, die de bal over de keeper devieert voor de 3-0.


Nog eens 5 minuten later is het opnieuw Sven met de assist, ditmaal op Nico voor zijn tweede doelpunt, zo mogelijk nog mooier dan het eerste. De doelpuntenmaker controleert de bal op de rand van de zestien, kapt rustig 2 tegenstanders uit alvorens beheerst af te werken naast de keeper voor de 4-0. De late tegentreffer van De Vissers voor de 4-1 kan de pret niet bederven: mooi resultaat, zij het dankzij efficiëntie voorin en een aantal alerte tussenkomsten van onze keeper. De Vissers, die naar verluidt stoppen aan het einde van het seizoen, konden zeker aanspraak maken op meer.


Met een 9 op 9 maken we er in elk geval nog een mooi seizoenseinde van, wat we hopelijk in de resterende 2 wedstrijden kunnen volhouden.


Rest ons nog een aantal mensen te bedanken:

  • Eetcafé d'Akte voor de wedstrijdbal

  • Jonathan van KV Zuun voor het inspringen als scheidsrechter

  • De Vissers voor de aangename en faire wedstrijd61 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd

Op bezoek bij Lokomotiv

Eerst en vooral merci aan de coaches voor het geduld bij het maken van de selectie. Het heeft tot op de laatste moment heel wat moeite gekost om tot een definitieve selectie te komen. Ook in Humbeek g

Comments


bottom of page