top of page

6 op 9 - prima seizoensbegin!

16 september vs Nickyspurters

Na een verrassing op de openingsspeeldag, met 4-3 winst tegen kampioen St. Guidon, ontvingen we op 16 september thuis promovendus Nickyspurters. Na een vroeg tegendoelpunt kwamen we als beter voetballende partij goed in de wedstrijd met voldoende kansen. Een gebrek aan efficiëntie voorin leidde tot een dipje, waarna we alsnog de 0-2 slikten. Het voetballend overwicht waren we even kwijt, maar toch kwam de aansluitingstreffer er nog voor de rust, wanneer Sven werd neergehaald in de rechthoek en Nick de daaropvolgende penalty proper binnen trapt.

De tweede helft bracht weinig beterschap, mede door veel frustratie in de wedstrijd met een tegenstander die dit met veel plezier uitspeelde om het spel te vertragen, zeker nadat ze ook nog de 1-3 maken na onnodig balverlies van FC Depot. Wat volgde was vooral een strijd zonder al te mooi voetbal, met opnieuw balverlies in de opbouw dat leidde tot de 1-4 met nog een 10-tal minuten te gaan. De druppel te veel voor onze spelers, zo leek, die er nu plots vol tegenaan gingen om er nog wat van te maken en de tegenstander lik op stuk te geven.

Met nog 5 minuten te gaan vindt Longin plots Nick, aangespeeld aan de rand van de rechthoek, die ondanks een slechte controle toch nog zijn bewaker kan uitschakelen om vervolgens met een zacht tikje de 2-4 binnen te leggen. Alle hens aan dek nu bij de tegenstander, die voelt dat Depot er met volle druk nog wat probeert uit te slepen. Nog geen 2 minuten later zijn we daar dan ook weer: Steven Evenepoel, opgerukt op links, zwiert de bal voor doel, waar de tegenstander de bal foutief afstopt met de hand: opnieuw penalty, ditmaal omgezet door ervaringsexpert Tom Lanou: 3-4!

Het enthousiasme zwengelde aan, met nog luttele minuten te gaan was het alles of niets. Wanneer een diepe bal in de rechthoek belandt en Sven wordt afgestopt door de keeper, krijgen we helaas geen (lichte) penalty toegewezen. Mogelijk was dat te veel van het goede geweest. De bal was echter nog steeds in het spel en rolde terug tot bij Gaëtan, die van buiten de 16 uithaalt naar het doel. Aan de lijn hield iedereen zijn adem in voor de ultieme gelijkmaker, om de bal te zien uiteenspatten op de lat. Helaas geen gelijkmaker, wel het fluitsignaal voor de 3-4 eindstand en het eerste verlies van het seizoen, terug met beide voetjes op de grond.

30 september vs Brussels Bulldogs

Na alweer een weekend zonder wedstrijd mochten we op 30 september de Brussels Bulldogs ontvangen. De tegenstander had zijn competitiestart alvast niet gemist met een 4-3 overwinning tegen De Sjoeters op de openingsspeeldag. Op verplaatsing bij Jezus Eik gingen ze nadien met 4-1 de boot in, om de week nadien hard terug te slaan met een 11-1 overwinning tegen FC Stroppen. Plotsklaps waren ze de vlotst scorende ploeg van eerste divisie en deelden ze de 4de plek met FC De Leeuwerik. FC Depot zal dus uit een ander vaatje moeten tappen dan de vorige wedstrijd!

De aftrap werd gegeven door bakkerij Dirk Coppens en zonen uit Negenmanneke. Twee kleinzoontjes hadden de eer om de aftrap te komen geven en deden dat met verve:

Al van bij het begin van de wedstrijd zat FC Depot goed geconcentreerd in de wedstrijd. In minuut 3 resulteerde dat al meteen in de eerste grote kans, wanneer een naar rechts uitgeweken Jens de infiltrerende Jeno met een hoge bal moederziel alleen kan aanspelen in het strafschopgebied. Na een moeilijke controle botst de bal nog wat hoger dan gewenst en de volley van onze skipper belandt uiteindelijk hoog over.

Dat de vechtlust er in deze wedstrijd goed inzat demonstreerde Dimi even later met een recuperatie in duel rond de middencirkel. Meteen denkt hij vooruit en gooit hij samen met Jeno via een dubbele één-twee de volledige defensie van de tegenstander open. De laatste toets werd in de loop van Jeno meegegeven in de 16, die deze 1-tegen-1 situatie met de keeper beheerst afwerkt in de hoek voor de 1-0 voorsprong na een minuut of 10.

De hele ploeg voetbalt op dat elan verder, met goeie duels, hoge druk en vindt mekaar vlot. Zo toont ook Dries dat hij het voetballen nog niet verleert is door een crosspass te versturen vanop links. Targetspits Glenn laat de bal slim lopen en zet zodoende een verdediger op het verkeerde been, terwijl Sven met de bal vanuit een scherpe hoek de rechthoek in dendert en met een rake knal de bal gekruist in de haak drapeert. Zo staat het 2-0 nog voor we een kwartier hebben gespeeld en komt het erop aan verder te blijven voetballen vanuit een strakke organisatie, wat prima lukt. Van zodra de bal op eigen helft komt wordt er steevast goed druk uitgeoefend, voor mekaar gewerkt en weinig weggegeven, het plannetje van de coaches werkte dus goed!

Een tiental minuten lang is de match redelijk gesloten zonder echt grote kansen, op een afstandsschuivertje van Glenn op de keeper na. Op slag van rust is het moment voor een tegenprik echter gekomen wanneer Jens Sven de diepte in stuurt op rechts. Sven, van alle kwaaltjes verlost en duidelijk in vorm, neemt de bal mee tot aan de carré, om dan slim terug te leggen op Jeno, die opnieuw de tijd krijgt om rustig in doel te werken: rusten geblazen met een 3-0 voorsprong!

Ook de tweede helft begon met een volwassen spelend Depot dat met een goede organisatie nagenoeg geen enkele kans weggaf. Na een tiental minuten probeerde de tegenstander het dan maar van ver. De streep vanop een meter of 20 verdween mooi in de haak, Thieu was kansloos: 3-1. Wie een paniekreactie of verder inzakken verwacht kwam bedrogen uit, mentaal was iedereen zaterdag in topvorm en vastberaden de 3 punten thuis te houden. Met nog een kwartier op de klok vonden we mekaar weer blindelings: Sven bediende ditmaal Jens, die in één tijd zijn verdiende doelpunt tegen de touwen prikt: 4-1 en wedstrijd gespeeld, zeker wanneer één van de tegenstanders ook nog eens een rood karton onder de neus geschoven krijgt na onnodige woorden richting de scheidsrechter.

Waar we de match tot dan toe zéér efficiënt uitspelen, beginnen we plots te morsen met kansen in een poging de statistieken omhoog te jagen. Youness, goed ingevallen als targetspits, laat het oog in oog met de keeper na om af te werken. Ook Ad, die een berewedstrijd speelde centraal in de defensie, liet zijn kans om zich als spits te laten gelden liggen, wanneer hij alleen voor doel (opnieuw op aangeven van Sven!) hoog over besluit. Ook Dries wordt alleen voor doel gezet, maar is niet egoïstisch genoeg en de keeper kreeg nog een voetje tussen het balletje breed richting Ad. Tussendoor hees Glenn zich gelukkig toch nog richting top van ons doelpuntenklassement (gedeeld met Jeno) voor de 5-1: Philip controleert een hoge bal op rechts en legt hem meteen panklaar voor een hoge bal voor doel, waar Glenn zich in de box van zijn creatiefste kant laat zien met een boogballetje over de keeper.

5-1 is meteen ook de eindstand, een verdiende overwinning met een sterke collectieve prestatie. Met 2 mooie overwinningen en een 6 op 9 staan we op een gedeelde vierde plaats, met een match minder dan heel wat van onze concurrenten. Komende zaterdag gaan we op bezoek bij VK Dilbeek, aftrap om 16u15, derde in de stand met 2 punten voorsprong. Met een 8 op 12 na overwinningen tegen Lokomotiv Centrum en Jezus Eik, en gelijke spelen tegen Vollezele en Stroppen, zijn ze tot hiertoe ongeslagen gestart aan het seizoen. Benieuwd of FC Depot daar verandering in kan brengen om zo onze goede start verder te zetten!

91 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd