top of page

De Leeuwerik getemd

Na een uitschuiver op de eerste match van het nieuwe jaar (1-6 verlies tegen Vollezele) waren we tegen de mannen uit Dworp gebrand op eerherstel. Dat bleek ook uit het snelle matchbegin, wanneer Dimi al in de eerste minuut een bal intercepteert op het middenveld en zijn kans gaat van ver, om de keeper nog net op tijd de bal te zien wegwerken in corner. De Leeuwerik was wakker geschud en wat we vanaf dan in de eerste periode zien is een aangename wedstrijd waarbij de bal lustig wordt rondgetikt door twee ploegen die willen voetballen, evenwel zonder heel erg grote kansen.

We zijn al een kwartier ver wanneer Jens met een hoge bal over de defensie Jeno bereikt aan de rand van het strafschopgebied. De kapi had wat moois in gedachten en nam de bal meteen op de slof met links, maar de uitvoering was net niet scherp genoeg en de bal draaide weg van doel.

Een tiental minuten later is het opnieuw Jeno die bereikt wordt met een diep steekballetje centraal van Youness. Op volle snelheid komt hij alleen voor de keeper, maar de bal was nog net dat tikkeltje te ver, waardoor hij onvoldoende kon afwerken en het kleine tikje tegen de bal al bij al makkelijk door de keeper werd gepakt. Het blijft een aangename match met een licht overwicht voor FC Depot.

Met de rust in zicht verslapt de concentratie achterin even. Gelukkig kunnen we op zo'n momenten nog rekenen op een alerte doelman. In een eerste fase gaat Thieu tot tweemaal goed plat op zijn lijn om ons recht te houden, met wat hulp van de paal. Nadien komt hij goed uit zijn rechthoek op een diepe bal. Hij komt net te laat om de bal weg te trappen, maar kan zich nog in de baan van het schot gooien om de bal alsnog af te stoppen met zijn rug. Fameuze wake up call richting rust, die met een brilscore aangevat wordt.

De coaches gooien er bij aanvang van de tweede helft een aantal frisse krachten in, die meteen renderen. De tweede helft is nog maar net begonnen of Lanou wordt al direct diep gestuurd op links, al ontbrak de scherpte in de afwerking. De daaropvolgende corner wordt voor doel gegooid door Yannick, die Jeno moederziel alleen vindt ter hoogte van de tweede paal. Onze kapitein, nochtans niet gekend voor zijn kopspel, kopt perfect laag tegen de grond aan de binnenkant van het zijnet binnen: 1-0!

Kort daarna al vindt Gunther, fantastisch ingevallen en enkel foutief af te stoppen door de tegenstander, op de rechterflank Glenn, die mooi wegdraait van zijn man en zodoende de 16 meter indringt om volgens het boekje de bal terug te leggen op Yannick in de rechthoek. Yannick heeft de tijd om te controleren en beheerst af te werken, met een onhoudbaar gekruist schot in de beneden hoek voor de dubbele voorsprong.

Nadien wordt het gaspedaal, en zodoende onze wurggreep op de tegenstander, even gelost, waardoor ook zij terug in de match kunnen komen. Dat we niet op onze lauweren kunnen rusten bewijzen ze halverwege de tweede helft, wanneer er bij een tegenaanval onvoldoende mensen terugkeren en ze makkelijk de vrije speler vinden voor doel die de 2-1 proper binnen legt.

Even een domper en wat stress die komt opduiken bij de supporters ("het zal toch weer ni waar zijn e?!"), maar op het veld merken we meteen de mentale veerkracht wanneer Mathieu de bal ver uittrapt. Tom wint zijn kopduel en stuurt daarmee meteen Glenn diep, die 1 op 1 gaat met de ver uitgekomen keeper, het duel wint en nadien de bal simpel kan binnenleggen in een leeg doel om onze dubbele voorsprong terug op het bord te zetten met de 3-1.

We gaan in de 5 daaropvolgende minuten volledig door op het elan. Eerst is het opnieuw Tom die de actie maakt op links en op het juiste moment kruist richting tweede paal, waar Brock kwam aansluiten maar in het zijnet besluit. Nadien is het Jeno die nu Tom diep steekt. Die laatste zijn snelheid is helaas al wat afgebot, waardoor hij alsnog door een verdediger werd bijgehaald. Terugkappen dan maar en alsnog schieten, helaas voorlangs.

Nog geen minuut later zien we opnieuw het samenspel tussen Jeno en Tom met een één-tweetje. Jeno behoudt het overzicht en legt de bal terug op Jens, die op een meter of 10 voor doel in één tijd afwerkt met een prachtig gedraaid schot over de keeper: 4-1.

Kort voor affluiten is het opnieuw Jeno die Glenn diep stuurt. Niet voor het eerst neemt deze de bal perfect mee op de rechterflank, om de bal nadien opnieuw goed terug te leggen waar Jeno centraal komt opduiken om de 5-1 in het hoekje te trappen.

Goeie zaak gedaan in het klassement met een prima collectieve prestatie. Daarnaast twee assists en een doelpunt voor Glenn, alsook twee doelpunten en een assist voor Jeno, uitblinkend als spelverdeler én afwerker. Met ook nog een pak andere uitblinkers zoals Dimi, Thieu en Gunnie die het verschil maakten en ervoor zorgden dat we in optimale sfeer ons FC Depot nieuwjaarsfeest van die avond konden aftrappen!

76 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd