top of page

Depot stoomt door tegen Lokomotiv Centrum!

Dankzij een remontada van formaat (3-3 gelijk na 3-0 achterstand, ondanks rode kaart) vorige week tegen Dilbeek bleef FC Depot in de top 5 van het klassement. De achtervolgers hijgen echter in onze nek, dus dan kan er maar beter gewonnen worden van hekkensluiter Lokomotiv Centrum B, die na 5 wedstrijden 18 doelpunten tegen kregen versus 3 gemaakt en zodanig troosteloos laatst staan met 0 punten.

Wanneer we zelf het spel moeten maken, durft het al eens tegen te vallen, en ook nu begon FC Depot twijfelachtig aan de wedstrijd. We werden echter vroeg in de wedstrijd al geholpen, wanner na de eerste echte opgezette actie de bal in het strafschopgebied komt, waar Nick de bal tegen de arm van een Lokomotiv speler tikt. De scheidsrechter wijst zonder aarzelen al na 3minuten naar de stip. Penalty dus, een geschenk dat kapitein Jeno in dank afnam en simpel in de rechter benedenhoek plaatst.

Voor het overige zien we heel veel middenveld voetbal zonder noemenswaardige kansen aan beide kanten. We noteren na minuut 13 toch een ver schot van Dimitri, al gaat dit toch enkele meters over. Na 20 minuten zien we lokale wielerlegende Dries Backaert helaas uitvallen met een kuitblessure, hij wordt vervangen door Yannick. Het stalen ros komt mogelijk de komende weken de garage niet uit, al hopen we hem snel weer terug te zien sprinten op onze velden en wegen!

De eerste helft wordt afgefloten met een 1-0 voorsprong. FC Depot controleert en geeft weinig weg, maar brengt ook zelf weinig voor het doel van de tegenstander en moet dus oppassen voor de tegenprik.

In de tweede helft gooit coach Niels met Stiennon en Ryckaert nog wat extra duelkracht en aanvalsdrang in de ploeg, wat ook meteen wat animo oplevert, inclusief wat joga bonito met de hakjes, de coach ziet lijdzaam toe. Toch levert dit na een individuele actie van en fout op Cédric nog een vrije trap op net buiten de rechthoek. Jeno brengt de bal voor doel maar opnieuw Cédric kopt maar net voorlangs.

Heel even komt Lokomotiv opzetten met een bal voor doel waar keeper Mathieu zich bijna op verkijkt, maar verder hoefde hij weinig werk op te knappen en konden we de match rustig uitspelen. Grote broer Dimitri Thienpont verdient erkenning als man van de match voor zijn harde inzet en vele gewonnen duels op het middenveld. Voor het overige is het een wedstrijd om snel te vergeten, al steken we met plezier de 3 punten op zak. Dankzij deze thuiszege komt FC Depot nu op een mooie 3de plaats in het klassement.

Komend weekend ontvangen we Jezus Eik thuis. Met eveneens 5 wedstrijden achter de kiezen staan ze net buiten de top 5 met 7 punten. Er werd met stevige 4-1 cijfers gewonnen van zowel Bulldogs als Lokomotiv, maar buitenshuis hebben ze het dit seizoen iets moeilijker met 4-1 en 3-1 verlies tegen respectievelijk VK Dilbeek en VK De Sjoeters. Afgelopen weekend speelden ze wel nog verdienstelijk gelijk (1-1) tegen regerend kampioen Petit Saint Guidon. Het belooft een intense wedstrijd te worden tegen een moeilijk te bespelen tegenstander. We hopen met zijn allen dat we na afloop opnieuw kunnen vieren, al moet die volgende selfie dan op de jaarmarkt van Vlezenbeek worden getrokken, bij sponsor Het Wijnatelier!

131 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd