top of page

Een gevleid punt bij De Sjoeters!

We hebben al vaak genoeg minder gekregen dan verdiend, dus als we al eens een gevleid punt (3-3 op bezoek bij De Sjoeters A) kunnen meepikken voelt dat ook best goed. Niet dat we zo slecht voor de dag kwamen afgelopen zaterdag, maar De Sjoeters stonden toch een tikkeltje sterker en zuiverder te voetballen dan wij, met meer open doelkansen voor hen als gevolg.

Aan mentaliteit bij onze ploeg dit seizoen echter zeker geen gebrek. Bij een tegenslag gaat het kopje zelden naar beneden. Integendeel, er wordt voor mekaar gevochten op het plein, en bij een tegentreffer leggen we ons niet zo maar neer. Dat bleek nog maar eens in deze wedstrijd: 3 keer kwamen we op achterstand en tot 3 maal toe wisten we tegen te prikken om de situatie recht te zetten. Het verloop van de wedstrijd lees je hieronder.

Na een iets verdere verplaatsing dan gewoonlijk begonnen we wat nerveus aan de wedstrijd. Voetballend lijken beide ploegen aan mekaar gewaagd, maar onze spelers waren iets paniekeriger in balbezit, wat vooral in de eerste helft vaak leidde tot onnodig balverlies en weinig dreiging op de helft van de tegenstander. Met de bal in de ploeg zochten De Sjoeters geduldig naar een gaatje, wat na een kwartier ook werd gevonden voor de 1-0. Het spelbeeld van de eerste helft veranderde niet al te veel, maar FC Depot bleek na 34 speelminuten plots zijn efficiëntie teruggevonden te hebben: Backie werd goed aangespeeld op links en wist de bal perfect voor doel te brengen, waar Brock de ruimte net aan de kleine rechthoek had gevonden en de bal binnenkant voet in de volley tegen de netten wist te werken: 1-1 was meteen ook de ruststand.

Bij het begin van de tweede speelhelft was het veldoverwicht nog steeds voor de tegenstander. Aan doelgevaar ontbrak het voor ons doel niet: redelijk snel in de eerste helft kregen we de 2-1 te slikken, maar binnen de minuut stonden we opnieuw langszij, en hoe! Na een hoekschop komt de bal uit het pak van de rechthoek voor de opgerukte Laurent terecht, die van net buiten de zestien de bal in de haak weet te schieten voor de 2-2.

De spelers van FC Depot kregen intussen wat meer vertrouwen en begonnen mekaar beter te vinden in de passing. Ook duels werden nog meer gewonnen en we deden bijgevolg meer mee in de debatten, maar nog steeds wisten we weinig open doelgevaar te creëeren. De Sjoeters hadden mits wat meer efficiëntie gerust een aantal doelpunten meer kunnen bijschrijven, maar verdedigend deed iedereen bij ons prima zijn werk, en de paar open kansen die we niet konden afwenden werden door hen vaak naast of op de keeper besloten. Het tegendoelpunt viel helaas toch nog, en FC Depot was terug op achtervolgen aangewezen. Nogmaals hoefden onze supporters niet lang te wachten om uit hun lijden verlost te raken (welgeteld 1 minuut): Dries Backaert vindt opnieuw Glenn Brock, die in het pak en met het hoofd de gelijkmaker tegen de touwen krijgt, zo werken we nagenoeg 100% van onze kansen af! Voor Brock al zijn 5de doelpunt in zijn 2de wedstrijd (en eerste basisplaats!), sterke statistieken...

Met nog een tiental minuten te gaan lijken we op een gelijkspel af te stevenen, tot de nummer 10 van De Sjoeters, die een dijk van een wedstrijd speelde, onze verdediging te snel af leek te zijn op een diepe bal. Keeper Gerry Michiels was snel genoeg uit zijn doel, maar had helaas meer van de man mee dan van de bal, net buiten de zestien, met de uitsluiting en een spannende eindfase tot gevolg. Het grootste gevaar kwam in de slotfase echter nog van ons uit, ondanks de numerieke minderheid. Landerloo wist Dries Backaert op links te lanceren, die nog voldoende in de tank overhad om tot aan het doel van de tegenstander te snellen. Iedereen hield zijn adem in, inclusief de supporters van de tegenstander die de onverdiende nederlaag al zagen opdoemen. Backie krijgt nog een goede poging uit de leeggelopen benen, die langs de keeper tegen de buitenkant van de paal strandt.

We hadden op een diefje de 3 punten kunnen meenemen, maar met het punt waren we zeker tevreden na de verdienstelijke 2de helft waarin veel strijdlust werd getoond waardoor de pintjes na de match, in Café Sint Anna in Itterbeek, konden genuttigd worden in een opperbeste sfeer!

110 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd