top of page

Eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Het heeft even geduurd, maar op de 4de speeldag konden we eindelijk nog eens een thuiswedstrijd spelen, waarbij we meteen onze nieuwe truitjes officieel inhuldigden. Meer fotomateriaal volgt later, wanneer we ook de nieuwe ploegfoto hebben kunnen nemen, hopelijk snel met wat zonlicht bij!

Met alweer een complete selectie ter beschikking waren onze coaches volop gemotiveerd om de manschappen naar een volgende overwinning te leiden. We mochten in onze nieuwe tenue Jezus Eik A ontvangen in Zuun. Geen makkelijke tegenstander, die vooral moeilijk te bekampen zijn op hun eigen thuisterrein. Op ons groter synthetisch veld hoopten we met ons combinatiespel alvast een streepje voor te hebben!


Al van bij de start van de wedstrijd (met de matchbal van de vrienden van Café Concordia te Halle, waarvoor dank) zat het voetballend combinatiespel er in elk geval opnieuw in, met menig driehoekje rond de middenlijn dankzij vertrouwen in de voetballende kwaliteiten van de medemaats en de centrale as die het voortouw nam. Helaas hield de tegenstander de rangen goed gesloten en was het moeilijk om tot grote, uitgespeelde kansen te komen. Hier en daar kwam er een klein prikje, zoals Nick die na een corner kan aanleggen van buiten de 16 maar een goed metertje boven doel besluit, of Brock die diep gestuurd wordt maar met een opzittende verdediger en in volle sprint voorlangs besluit. Ook Jeno probeerde op een voorzet van Damien een gaatje te zoeken van in de box, maar besloot met de rug naar doel nipt naast.


Nagelbijten bij elke counter ook, al loste onze verdediging dit meestal matuur op. Het duurde tot de 26ste minuut alvorens we kunnen juichen. Niet toevallig Jens, die ook dit seizoen weer uitblinkt centraal op het middenveld door duelkracht te combineren met uitstekend opbouwend voetbal, verlegt op het juiste moment het spel naar de overkant van het terrein. Ad, die vanuit zijn centrale rol even rechts mee infiltreerde, zette de bal mooi voor doel, waar zowel Glenn als Jeno goed positie innamen. De verdedigende partij was nog eerst op de bal, maar kon deze onvoldoende wegwerken, waarna onze skipper er in één tijd 1-0 van wist te maken. Met 2 doelpunten, ditto assists en ook nog eens het meeste speelminuten voert Jeno voorlopig al onze statistieken aan in zijn eerste seizoen als kapitein, klaarblijkelijk voetbalt hij op een wolkje, benieuwd of hij dit een heel seizoen kan aanhouden!


1-0 was meteen ook de ruststand zonder al te veel verder doelgevaar. Bij het begin van de tweede helft kwam de tegenstander iets scherper uit de (spreekwoordelijke) kleedkamer en wist hier en daar wat te dreigen, ook met een resem hoekschoppen. Gelukkige konden we het gevaar ook nu meestal beperken en gaven we weinig echt grote kansen weg. Gaandeweg kwamen we terug beter in de match om de controle te bewaren.


Uw reporter ter plaatste noteerde nog 1 grote kans: Nick, die met rustige communicatie en simpel spel de hele wedstrijd een belangrijke rol speelde centraal, controleerde op het half uur een inworp vanop links hoog op de borst op de rand van de 16. Met een snelle ingeving probeert hij vanuit de draai de keeper te verrassen in de korte hoek, maar die lag goed plat en verijdelde het doelpunt van de zekerheid. Het deed verder weinig terzake: FC Depot speelde de resterende minuten nog probleemloos uit en zorgde er zodoende voor dat de hele vereniging kon vieren met een overwinning in de eerste thuiswedstrijd, 1-0 bij het laatste fluitsignaal!


Met een 6 op 9 staan we voorlopig op een gedeelde 5de plaats in het klassement, ondanks een wedstrijd minder dan onze metgezellen, en kunnen we spreken van een geslaagd seizoensbegin. Voor wie benieuwd is naar het vervolg, moeten we helaas geduld prediken, gezien we dit weekend opnieuw geen wedstrijd spelen. De volgende afspraak is terug thuis op 8 oktober, tegen promovendus FC De Leeuwerik: een ploeg die het ons in de voorbereiding vaak knap lastig maakt maar voorlopig hun start even hebben gemist na een 1 op 9, met een gelijkspel tegen Jezus Eik en 2x 4-1 verlies tegen Sparta den Bos en FC Petit St Guidon. Benieuwd of wij onze goede vorm zullen kunnen behouden tegen een zonder twijfel gemotiveerde tegenstander!

151 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd

Op bezoek bij Lokomotiv

Eerst en vooral merci aan de coaches voor het geduld bij het maken van de selectie. Het heeft tot op de laatste moment heel wat moeite gekost om tot een definitieve selectie te komen. Ook in Humbeek g

Comentários


bottom of page