top of page

FC Depot pakt 9 op 9!


De eerste wedstrijd van het nieuwe jaar werd nog gelijkgespeeld, maar sindsdien pakten we allemaal samen 3 overwinningen op rij, goed voor een stevige stap vooruit in het klassement, met nog steeds een potentiële plaats in de top 5 in zicht!


Afgelopen weekend gingen we op bezoek bij Dynamo Wijndaal, die ons in de heenronde nog een 1-3 nederlaag aansmeerden. Met een druk weekend achter de rug met een succesvolle eetkermis en wat zieken tot gevolg, was het al een uitdaging om een volledige selectie op poten te zetten, maar ook nu slaagden onze coaches er opnieuw in een sterke ploeg aan de aftrap te brengen.


De eerste 15 minuten na het fluitsignaal werden we langs alle kanten overdonderd en hadden we het moeilijk in de wedstrijd te komen. Tot tweemaal toe wist Mathieu ons recht te houden, maar bij de derde kans was het toch raak en waren we op achtervolgen aangewezen met een logische 1-0 voorsprong voor Wijndaal.


Na het doelpunt ging de storm wat liggen en konden we beter in de wedstrijd komen, met enkele kansen tot gevolg. Net voor rust hield de jonge keeper van Wijndaal ons eigenhandig van de gelijkmaker met 2 goede reddingen.


Tijdens de rust konden we even op adem komen en na een tactische wijziging van de coaches kwamen we al na 30 seconden op 1-1 na een mooi actie, waarbij Yannick de bal panklaar legde voor Jens, die koelbloedig de bal in het mandje legde! De daaropvolgende minuten was het al FC Depot wat de klok sloeg, met de tegenstander die er fysiek wat op door waren, zo leek het wel, waardoor we de controle konden behouden. Het moment om toe te slagen kwam er met een vrije trap van Nick, die door Philip werd gedevieerd in doel voor de deugddoende voorsprong: 1-2!


Met nog 15 minuten op de teller bracht de tegenstander hun motor "den 13" weer op het veld, die de cilinders weer op dreef kon brengen. De wedstrijd werd in deze finale fase een echte veldslag met hier en daar een opstootje, geleid door hun fanatieke supporters en met kenmerkende stevige duellen op het veld.


Gezien Wijndaal nu alles op alles zette kregen we nog enkele mogelijkheden in de tegenaanval, maar hun verdediging speelde sterk en verhinderde een derde doelpunt. Uiteindelijk stond de 1-2 bij het laatste fluitsignaal nog steeds op het bord en konden we vieren met opnieuw 3 dikke punten op zak! Dit dankzij een echte team effort:

  • Opnieuw een ijzersterke prestatie van Mathieu

  • Ons verdedigende compartiment staat als een huis. Met 27 tegendoelpunten doen slechts 4 teams uit de competitie het beter!

  • Een sterk strijdend middenveld en aanval die op een mature manier het spel vertragen wanneer nodig (zo nu en dan een beentje laten hangen) en voetballende oplossingen vinden om te versnellen en het de tegenstander lastig te maken.

  • Onze coaches, voor hun drive en de motivatie die ze het team bijbrengen, alsook de tactische ingrepen die ook in deze match weer goed uitpakten!


Volgende week nemen we het op tegen competitieleider Petit Saint Guidon, benieuwd of ze tegen FC Depot opnieuw hun sterkste kern voor de dag kunnen brengen, na een aantal moeilijke weken!

39 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd

Op bezoek bij Lokomotiv

Eerst en vooral merci aan de coaches voor het geduld bij het maken van de selectie. Het heeft tot op de laatste moment heel wat moeite gekost om tot een definitieve selectie te komen. Ook in Humbeek g

Comments


bottom of page