top of page

Kampioen verrast!

Updated: Sep 5, 2023

Op zaterdag 2 september was het eindelijk zo ver: de eerste wedstrijd van competitiejaar 2023-24, het 52ste seizoen in de geschiedenis van FC Depot. De tegenstander was niet de minste: met FC Petit Saint Guidon kregen we meteen de kampioen van de voorbije jaargangen op bezoek, een uitdaging van formaat! Gelukkig stonden we redelijk compleet. Van de mensen met het meeste speelminuten vorig seizoen ontbraken enkel Arne, Cédric en Nick. Van de nieuwkomers stond enkel Gaëtan al op het wedstrijdblad. Indien iedereen fit wordt en blijft, wordt het nog een spannende strijd om een plek in de selectie dit seizoen. Gezonde keuzestress voor de coaches.

Onder een stralende zon stonden beide ploegen met volle goesting klaar om er aan te beginnen. Door ontbreken van de afgevaardigde scheidsrechter werd de start van de wedstrijd echter licht uitgesteld. De uitploeg verkoos geen scheidsrechter af te vaardigen en zodoende nam onze klasbak Gerry de verantwoordelijkheid op zich. Het moet gezegd dat hij zich prima kweet van de taak, lang geleden dat we een scheidsrechter nog zoveel meters hebben zien lopen op het plein teneinde de buitenspellijn correct te kunnen inschatten!

Een kwartier later dan verwacht werd dan toch de aftrap gegeven en beide ploegen vlogen erin. Het algemene spelbeeld gaf wat meer balbezit en overwicht voor de kampioenenploeg, zonder evenwel grote kansen af te dwingen. Zowel de werkarbeid als organisatie bij Depot waren prima in orde, de coaches hadden iedereen scherp gekregen. Van onze kant konden we er regelmatig eens uitbreken dankzij goeie combinaties en snelle tegenprikken. Dit bleken we dan ook nog eens te koppelen aan een hoge mate van efficiëntie: al na 5 minuten prikt Glenn Brock, onze topschutter van vorig seizoen, op aangeven van Jens de 1-0 binnen.

Petit Saint Guidon was echter niet van de kaart en kwam opnieuw voetballend opzetten. Nog eens 10 minuten later liepen ze echter opnieuw in de val. Ditmaal is het kapitein Jeno die de assist van Sven, eindelijk uit blessure teruggekeerd en meteen van waarde, in doel kan werken: 2-0!

Vanop de zijlijn moesten we alvast even verbaasd in onze ogen wrijven, en ook de tegenstander leek nu toch even van de kaart. Met nogmaals een vlotte combinatie slechts enkele minuten later speelden onze mannen hen opnieuw uit verband en Jens scoort zowaar de 3-0 op aangeven van Jeno. Net voor de rust werd iets te laks verdedigen achterin toch nog afgestraft. Even werd er een stap of 2 te ver van de man verdedigd, waarna de schietkans van buiten de rechthoek mooi in de verste hoek gedrapeerd werd. Een (voor de tegenstander) hoopgevende tegentreffer voor de 3-1, exact wat we wilden vermijden vlak voor rust. Meteen ook de ruststand, al bij al een voorsprong die weinigen hadden verwacht!

Bij het aanvangen van de tweede helft werd door de coaches meegegeven dat de verwachtingen onveranderd bleven: druk naar voor en samenwerken in balverlies. De korte pauze had echter even voor concentratieverlies gezorgd achterin, nog geen 2 minuten na het fluitsignaal stond het al 3-2.

Petit Saint Guidon had zeker in de tweede helft de bovenhand en FC Depot kwam minder vaak op de helft van de tegenstander. De coaches deden hun best met regelmatige wissels om de loopkracht in de ploeg te houden, gezien er toch vaak achter de bal aangehold moest worden. Ook Mathieu stond attent te keepen wanneer zijn tussenkomst nodig was. Af en toe konden we nog eens tegenprikken en tot tweemaal toe lieten we het na de score uit te diepen en de overwinning veilig te stellen, onder meer met een prachtige vrije trap van Mathias die uiteenspatte op de kruising. Met nog een 10-tal minuten op de klok kregen we dan toch het spreekwoordelijke deksel op de neus: de 3-3 gelijkmaker, het gevreesde doemscenario.

Wie verwacht had dat de mentaliteit het dan plots zou laten afweten bij het verliezen van onze voorsprong, was mis. Meer nog, het bleek de trigger die nodig was om er nog eens vol voor te gaan voor een slotoffensief, waarbij we steeds vaker op de helft van de tegenstander kwamen met dreiging voor doel. Vier minuten voor tijd viel de bal dan in hoekschop. Aangemoedigd door de supporters en aangestuurd door de coaches ging de luchtmacht van FC Depot ten strijde. De hoekschop van Yannick werd perfect in het pak gedropt op het hoofd van Glenn, die met een buffelstoot de bal richting doel lanceerde. Helaas raakte hij net de paal, al viel de bal in de herneming toch nog opnieuw voor zijn voeten. In de meute slaagde hij erin de bal hard in doel te rammen: 4-3! Vreugde bij Depot, mentale opdoffer bij Petit Saint Guidon, die geen vuist meer konden maken voor de laatste minuten. Gelegenheidsscheidsrechter Gerry floot af, waarmee we waarschijnlijk nu al 1 van de meest spraakmakende resultaten van het seizoen neerzetten.

Uitkijken naar volgende wedstrijd! De wedstrijd van volgend weekend tegen FC De Leeuwerik werd op hun vraag uitgesteld naar 16 december. Volgende afspraak dus op zaterdag 16 september om 15u voor de thuismatch tegen Nickyspurters. Na de wedstrijd graag met zijn allen naar de SED Happening op de weide naast eetcafé d'Akte voor een leuke namiddag en avond van live muziek en DJ!

150 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd