top of page

Klinkende overwinning tegen gehavend Jezus Eik A

Na een extra lange winterstop vanwege 2 uitgestelde wedstrijden, konden we voetbaljaar 2022 eindelijk aftrappen afgelopen zaterdag. Tegenstander van dienst was Jezus Eik A, waartegen we in de heenwedstrijd nog 6-2 verloren. Ook zij bleken niet gespaard van de tegenslag en konden slechts 10 man aan de aftrap brengen.


Ondanks de numerieke minderheid, ontbrak het Jezus Eik niet aan inzet en mentaliteit. De match was nauwelijks begonnen of ze slaagden er al in de eerste grote kans van de wedstrijd te versieren met een diepe bal achter onze verdediging. Gelukkig konden we rekenen op Mathieu in doel, die in de 1-op-1 situatie redding bracht.


Wat volgende was een eerste helft waarin FC Depot het initiatief nam en de bal goed liet rondgaan, maar toch steeds moest uitkijken voor tegenprikken op de counter. Heel erg veel doelgevaar konden we in het eerste kwartier ook niet creëren. Het veldoverwicht bracht rond de 20ste minuut echter toch wat op: Backie kreeg de bal op links ingespeeld en wacht geduldig tot de voorhoede kan aansluiten in de rechthoek alvorens de bal af te leggen op Yannick voor de voorzet, dewelke door de inlopende Brock van aan de kleine rechthoek hard voorbij de bezoekende doelman gekopt werd: 1-0! Jezus Eik liet hierop het hoofd nog steeds niet zakken en bleef wat dreigen op de counter, gelukkig zonder echt grote kansen te kunnen versieren. Ruststand 1-0.


De scheidsrechter had schijnbaar wat haast, of keek uit naar meer mooi voetbal, en floot de tweede helft al snel op gang. Nog voor we het goed en wel beseften maakte hattrick hero Glenn Brock er 2-0 en 3-0 van, beide keren werd hij goed aangespeeld in de rechthoek en hield hij het hoofd koel, waardoor hij nu alleen aan de leiding in ons topschuttersklassement staat! FC Depot stond nu stevig aan de leiding en de man-meer situatie had Jezus Eik te veel energie gekost om nog een vuist te kunnen maken.


Het verdere verloop van de wedstrijd was een aangename en sportieve partij met een heel resem kansen voor Depot, waarvan er nog 2 vakkundig werden binnengewerkt. De 4-0 kwam op naam van Jeno, die na een corner niet twijfelde om een afvallende bal hard in doel te rammen en zodoende zijn eerste doelpunt van het seizoen te doen noteren. Na een eerste seizoenshelft waarin hij wegens blessurelast nogal wat wedstrijden heeft moeten missen, is hij bij deze goed gelanceerd voor de eindsprint!


De 5-0 kwam er op aangeven van assistenkoning Yannick, die aangespeeld werd aan de rand van de 16 en via een mooi boogballetje over de verdedigers en de keeper Backie vindt, die er het hoofd tegenzet. De bal was net iets te centraal en kon zodoende nog weggewerkt werden door de keeper, zij het niet ver genoeg: Backie was goed gevolgd en tikt de bal in de herneming binnen, en legt zo de eindstand vast.


Een aantal zaken springen in het oog:

  • De verdediging speelde de hele match door heel secuur en pakte een verdiende clean sheet. Dimitri, Philip en Thieu vormden een rustpunt centraal achterin.

  • We waren voltallig aanwezig en konden na een aantal weken zonder voetbal op die manier een kwaliteitsvolle kern voor de dag brengen, leuk om zien! Hopelijk meer van dit in de komende weken.

  • Volgend jaar moeten we misschien ook de assists eens in kaart brengen in de seizoensstatistieken?

We staan intussen 11de met 15 punten uit evenveel wedstrijden, een match minder dan de 2 ploegen boven ons in het klassement: Caféboontjes staat 2 punten voor, VK Poreistampers heeft 3 punten verschil. Indien we een reeks kunnen neerzetten kunnen we potentieel mooie stappen zetten in het klassement. Te beginnen volgende week, tegen Poreistampers!
99 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd

Op bezoek bij Lokomotiv

Eerst en vooral merci aan de coaches voor het geduld bij het maken van de selectie. Het heeft tot op de laatste moment heel wat moeite gekost om tot een definitieve selectie te komen. Ook in Humbeek g

Comments


bottom of page