top of page

Logische nederlaag met overdreven score

Wanneer Petit St. Guidon compleet staat, weet je dat het moeilijk wordt. Desondanks kwamen we aan de aftrap met een volwaardig en gemotiveerd team, dat de wedstrijd mogelijk met iets te veel respect voor de tegenstander begon.


Tijdens de eerste 10 minuten ondergingen we de wedstrijd, zij het zonder in echt grote problemen te komen. De tegenstander speelde de bal rond op onze speelhelft, op zoek naar mogelijkheden, maar dankzij een goed blok leidde dit in de openingsfase nauwelijks tot doelgevaar. Meer nog, de eerste echt gevaarlijke doelpoging kwam uit ons kamp: na een minuut of 11 kregen we voor het eerst een goeie combinatie te zien over het middenveld. Yannick kan van daaruit Backie diepsturen, die de bal centraal aflegt voor Lanou, die van op de rand van de 16 zijn gekruist schot net voorlangs ziet gaan.


Petit St Guidon was gewaarschuwd en schakelde vervolgens een versnelling hoger om de match stevig onder controle te houden en ons terug te drukken op onze eigen speelhelft, met af en toe een ongevaarlijk schot. Op zich is dat een goede samenvatting van het spelbeeld in de eerste helft, waarin FC Depot nog wel loerde op de counter, maar die werd helaas steeds foutief afgestopt door de tegenstander nog voor we op hun helft geraakten. Al voetballend werd er geen gaatje gevonden in onze verdediging, tot de 24ste minuut, wanneer een correcte tackle van Backie toch bestraft werd met een vrije schop. De herneming werd snel genomen door St Guidon en met 2 snelle tikken werd hun spits Pinon gevonden in de 16, die de bal rustig in doel kon leggen: 1-0. Een kleine onoplettendheid in de defensieve gordel.


FC Depot legde zich hier echter niet zomaar bij neer en kon kort nadien toch eens oprukken op rechts. Een verre inworp van Yannick bracht Tom alleen voor doel, maar die was nog iets te verrast en kreeg de bal onvoldoende onder controle wat resulteerde in een hobbelbal voorlangs in plaats van de gelijkmaker. Om het erger te maken, was er op slag van rust ook nog de 2-0, volgend op balverlies centraal en opnieuw een snelle combinatie waar we geen antwoord op konden bieden.


Na de rust begonnen we goed aan de tweede helft met een corner na 2 minuten, waarbij opnieuw Tom even vergeten werd door de verdediging van St Guidon en alleen kon koppen van aan de tweede paal. Helaas stond het vizier nog steeds niet scherp en ging de bal net naast. Kort daarop kregen we dan ook de ongelukkige 3-0 te slikken, die in de kluts voor doel met de hak binnengewerkt werd.


We hielden het hoofd recht en bleven er voor gaan. Zo werd halverwege de tweede helft de Cremme diep gestuurd op links en na een licht contact neergehaald in de zestien. De bal werd door de scheidsrechter op de stip gelegd en Tom kreeg een vierde kans om zich opnieuw naar de top van het topschuttersklassement te heisen. Volg gerust mee:4-1! Het doelpunt leidde tot een nieuwe lading energie en kort daarop wisten we opnieuw een goede combinatie voor de dag te brengen: ditmaal vond Jens rechtsback Badot op de flank, die de bal in de loop van Backie meegaf. Laatstgenoemde kapte goed terug om de bal voor doel te kunnen brengen. De voorzet kon uiteindelijk nog weggewerkt worden, maar opnieuw Badot was goed gevolgd en wist in de herneming de bal met de kop mooi in het hoekje te leggen voor de 4-2.


Het tweede doelpunt schudde de tegenstrever opnieuw wakker, of mogelijk kostte het ons wat te veel energie. In elk geval kregen we in de laatste 15 minuten nog 3 te gemakkelijke tegendoelpunten te slikken, waardoor 7-2 de overdreven eindscore is.


Wat mij betreft kunnen we eindigen met een aantal conclusies:

  • Petit St Guidon, een vriendengroep bestaande uit heel wat spelers uit de provinciale reeksen (tot eerste en tweede provinciale) blijft een maatje te groot voor onze reeks. Behoudens ongelukken (of forfaits bij gebrek aan een veld om op te spelen) moeten ze makkelijk kampioen spelen dit jaar.

  • De efficiëntie voor doel en concentratie achterin kan bij momenten beter, maar de motivatie en strijdersmentaliteit zit goed!

  • We hebben er een goeie aanwinst bij met Nicolas, die goeie voeten en een uitstekend uithoudingsvermogen liet zien centraal op het middenveld.

  • Tom wordt dit jaar opnieuw topschutter op basis van de penalties :)

125 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd

Op bezoek bij Lokomotiv

Eerst en vooral merci aan de coaches voor het geduld bij het maken van de selectie. Het heeft tot op de laatste moment heel wat moeite gekost om tot een definitieve selectie te komen. Ook in Humbeek g

Comments


bottom of page