top of page

Meer verdiend, helaas 0 op 9

Dat we een aantal moeilijke wedstrijden in het verschiet hadden, was op voorhand aangekondigd, met achtereenvolgens wedstrijden tegen Petit Saint Guidon, Sparta den Bos A en Dynamo Wijndaal. Alle drie ploegen die typisch gezien meestrijden voor de titel en top 3, we namen de uitdaging echter met veel plezier aan!

Zaterdag 22 oktober: 1-3 verlies tegen Petit Saint Guidon

Dat het tegen de kampioen en competitieleider nooit makkelijk is, is geweten. In het verleden kregen we meermaals 5 doelpunten (of meer) om de oren tegen deze mannen, waarvan het meerendeel nog steeds ook op zondag speelt in provinciaal voetbal. Met een 1-3 verlies kunnen we dus gerust vrede nemen, temeer omdat we ook lieten zien dat we zelf aardig kunnen meevoetballen en kansen creëren. Één van die kansen werd door Nick omgezet voor de eerredder. De matchbal werd geschonken door Svenne Gazet, onze favoriete krantenboer uit Halle.

Na de wedstrijd was de sfeer op de jaarmarkt te Vlezenbeek in elk geval opperbest, geholpen door de schuimwijn van sponsor Het Wijnatelier!

Zaterdag 29 oktober: 1-0 verlies tegen Sparta den Bos A

Vorig jaar kregen we op een uitgeregend terrein nog een pandoering van de mannen van Sparta, we hadden dus wat recht te zetten en begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd. In de eerste 20 minuten werd de match prima gecontroleerd door FC Depot en noteerden we zelfs een goede kans voor Ad, die de bal in een duel nog kon meenemen maar onder druk van de tegenstander de bal net naast doel tikte.

Nadien begon Sparta wat meer druk te zetten en zagen we af en toe eens een slecht weggewerkte bal achterin wat leidde tot een half kansje voor de tegenstrever hier en daar, meestal zonder veel erg, mede te danken aan een zeer sterk spelende Damien op linksachter. We gaan dan ook rusten met een brilscore na een weinig opwindende eerste helft.

De tweede helft brengt op vlak van open doelkansen weinig beterschap. De beste kans valt nog rond minuut 55, wanneer Damien met een voorzet van op links de ingevallen supersub Wael vindt centraal in de zestien. Helaas is er iets te veel volk rondom hem aanwezig en wordt zijn schot in het gewoel nog buitengewerkt door een verdediger.

De wedstrijd lijkt af te stevenen op een scoreloos gelijkspel wanneer de bal in de laatste minuten van de wedstrijd na een slechte controle wordt opgepikt door een tegenstrever die zijn medemaat diepsteekt achter onze verdediging. Één op één met Mathieu maakt die er 1-0 van, ook al zagen we vanuit onze hoek hier allemaal duidelijk buitenspel in. FC Depot vindt toch nog de wilskracht om tegen te prikken: Jens wordt diepgestuurd op de counter en kan afleggen voor Glenn, die niet aarzelt en de gelijkmaker binnenprikt. Helaas voor ons had de scheidsrechter een handsbal gezien bij de controle van Jens en werd het doelpunt afgekeurd.

Een partij zonder veel grote kansen die geen winnaar of verliezer verdiende, helaas trekken we toch aan het kortste eind.

Ook nu lieten we het niet te zeer aan ons hart komen en trokken we nog richting de vierde editie van Soep'er Cas, om aldaar ons steentje bij te dragen voor het goede doel.

Zaterdag 5 november: 1-3 verlies tegen Dynamo Wijndaal

Derde keer, goeie keer, zou je denken, helaas dacht onze tegenstrever van afgelopen weekend daar anders over. De wedstrijd begon in elk geval goed met wat dreiging aan beide kanten. De eerste grote kans om op voorsprong te komen was in elk geval voor Depot. Na een minuut of 5 op de klok lanceert Philip, dit jaar omgeschoold tot rechtsachter, een verre voorzet naar de overkant van de rechthoek, waar Yannick controleert en zich mooi vrij kapt naar links alvorens uit te halen in de korte hoek. Jammer genoeg stond de keeper paraat.

We zijn een kwartier ver in de wedstrijd wanneer een redelijk ongevaarlijke bal achterin wordt weggekopt tot aan de rand van de zestien. De tegenstander aarzelt niet en neemt de bal in één keer op de slof: onhoudbaar in de bovenhoek van het doel en een 0-1 achterstand, meteen ook de score bij de rust.

Wie iets te lang bleef plakken in de kantine tijdens de rust was eraan voor de moeite: de eerste helft begon alvast vol spektakel. Meteen aan de start werd de ingevallen Sven op rechts bereikt, die zonder aarzelen een strakke voorzet richting tweede paal verstuurt, waar Glenn op het gepaste moment opduikt. Helaas kon hij de bal onvoldoende controleren en heeft de keeper uiteindelijk weinig moeite om de bal op te pikken.

Nog geen 2 minuten later wordt opnieuw Sven gevonden op rechts. Deze keer geraakt hij alleen voor de keeper op de rand van de grote rechthoek, maar zijn lobbal had onvoldoende kracht om de doelwachter te verschalken.

Kort daarop volgt het spreekwoordelijke deksel op de neus wanneer Wijndaal een vrije trap krijgt die mooi aangesneden in de kleine rechthoek belandt. Helaas dook net daar een man op die uit het oog verloren werd en dus ongehinderd de bal in doel kon werken: 0-2 achter, ondanks onze inspanningen om langszij te komen. Veerkracht ontbreekt het FC Depot echter allerminst: na een hoekschop van Yannick komt de bal in de kleine rechthoek voor de voeten van Damien, die de bal hoog in doel afwerkt voor de 1-2.

De storm ging toen helaas even liggen we moesten wachten tot de laatste 10 minuten van de wedstrijd om terug wat groter doelgevaar te zien met het inbrengen van frisse krachten Steven en Tom. Die laatste weet met zijn eerste baltoets in de middencirkel de bal te veroveren, ziet de keeper ver uit doel staan en probeert zijn geluk, maar besluit helaas net naast. Kort daarop krijgen we nog een verre vrije trap die Dimi onverwacht richting doel trapt, maar de keeper was er net op tijd bij om de bal over zijn doel te tikken. In de daaropvolgende hoekschop belandt de bal alweer in de kluts maar kan niemand voldoende bij de bal om deze in doel te werken.

Op een verre uittrap van de keeper kort nadien komt onze achterlijn echter in de problemen met een slechte controle, waarop de tegenstander goed anticipeerde en vanuit het niets alleen op doel kon afgaan. Bij ons ontbrak het aan efficiëntie, bij hen helaas niet: 1-3.

We noteren in het slot van de wedstrijd nog een mooie actie met een één-tweetje tussen Steven en Sven, waarbij het verre schot eerstgenoemde helaas bovenop de deklat belandt. Ondanks goeie intenties konden we de bakens niet meer verzetten. Het ontbrak ons aan dat beetje geluk of efficiëntie op de juiste momenten. We worden echter zelden weggespeeld en vertrouwen er dus op dat we nog weggeraken uit de rechterkolom van de rangschikking, te beginnen met een goeie prestatie volgende week op het veld van Dogs United!

Onze dank ook nog aan Café de Merselborre, de sponsor van de matchbal van onze meest recente partij!

40 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd