top of page
  • Black Facebook Icon

Met 8 op 21 naar carnaval

Het moet gezegd, de laatste update is al een tijdlang geleden: 7 wedstrijden om precies te zijn!

Na een forfait winst tegen Poreistampers op 29 januari trokken we begin februari naar Jette, waar we een punt uit de brand wisten te slepen met een 4-4 eindstand. Geen man overboord gezien de goede resultaten de wedstrijden voordien, al verloren we de beide wedstrijden nadien telkens met 1 doelpunt (2-3 verlies op VK Dilbeek en 3-4 verlies op Sparta den Bos A), toch telkens zuur puntenverlies.

Voor het bezoek op VK Bouwvrienden was het dan ook alle hens aan dek. De sympathieke ploeg uit Herne bezet de voorlaatste plaats en mocht absoluut geen terrein goedmaken, wilden ook wij niet in degradatiegevaar terecht komen. De wedstrijd begon voor ons goed, met al na 5 minuten de 0-1: Lanou nam de bal mooi aan centraal, waarop hij de bal over de verdediging schept om Backie plots de ruimte te geven om op te rukken tot aan de achterlijn, die vervolgens de bal kan terugleggen op Longin voor de beheerste afwerking. De rest van de wedstrijd had weinig om het lijf, al noteren we aan het begin van de 2de helft nog een goeie kans voor Philip, die naast besluit op een afgevallen bal na corner.

De wedstrijd leek onder controle, maar we werden in slaap gewiegd en meer en meer onder druk gezet. Halverwege de tweede helft kregen we dan ook het deksel op de neus met een vlam in de hoek waar Gerry geen verhaal op had: 1-1. We meenden nog een handsbal gezien te hebben net ervoor, maar goed, gezien de wedstrijd uiteindelijk ook op 1-1 eindigde en we vooral onszelf in de voet schoten, kunnen we daar niet té moeilijk over doen.

De week erop moesten we opnieuw een wat verdere verplaatsing ondernemen voor de wedstrijd tegen Dynamo Wijndaal. Het leek te gaan uitmonden op een ferme bolwassing, maar gelukkig konden we met 2 late tegendoelpunten nog milderen tot een 6-3 eindstand. Naar wat we vernamen was het ook na de wedstrijd nog een aangename sfeer, waarvoor dank aan de tegenstander!

Afgelopen zaterdag kregen we met De Sjoeters A de 3de uit het klassement op bezoek, een ploeg die degelijk kan voetballen en steeds gevaarlijk is op de lange bal. FC Depot begon echter onbevangen aan de wedstrijd en had net iets meer van de bal dan de tegenstander. Ons overwicht resulteerde halverwege de eerste helft in een vrije trap op de rand van de zestien na een fout op Lanou, die de vrije trap zelf claimde en nog een gaatje vond naast de muur: de 1-0 lag mooi binnen in de benedenhoek!

Nog geen 2 minuten nadien veroverde Jeno de bal in de middencirkel. Dries Backaert ruikt zijn kans en trekt zich op gang met een versnelling, waarbij hij de bal voor zich uit krijgt van Jeno. De uitgekomen keeper kwam net op tijd maar verloor het duel, waarna Backie de bal naast de doelman in het lege doel kan droppen: 2-0! De rest van de eerste helft spelen we volwassen uit zonder al te veel weg te geven.

Een vijftal minuten nadat de tweede helft op gang gefloten werd begingen ook wij een fout net buiten de 16. Bij gebrek aan uitgespeelde kansen maken de Sjoeters er vanop de stilstaande fase het meeste van met een krul over de muur: 2-1. De rest van de 2de helft zien we vooral fysiek spel met hier een daar nog een gemiste kans voor Depot. De zenuwen staan gespannen, maar het is de ingevallen Sven Ghysels die alle twijfel wegneemt en zorgt voor een enorme ontlading. Philip verstuurt de bal vanuit onze rechthoek richting Niko in de middencirkel, die de bal net voldoende kan doorkoppen. Onze lokale krantenboer twijfelt geen moment, snelt de bal achterna en maakt 1 op 1 met de doelman af voor de 3-1 eindstand.

Met deze meest recente driepunter kunnen we met een gerust gemoed carnaval vieren tijdens het komende bye-weekend, met een comfortabele voorsprong van 8 punten op de eerste achtervolger. Alaaf!

72 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd