top of page

Op bezoek bij De SjoetersAfgelopen wedstrijd maakten we de verplaatsing naar Opwijk om het op te nemen tegen de nummer 2 uit de stand: de Sjoeters, altijd een lastige tegenstander. FC Depot begint de wedstrijd met een ferm gewijzigde basiself als gevolg van een aantal afwezigen.


Sjoeters begint de wedstrijd met heel wat druk naar voren, waardoor we even moeten zoeken om er uit te geraken. Het volledige openingskwartier blijft de thuisploeg baas, al kunnen ze weinig open kansen creëren, op een paar verre schoten na. Zelf plaatsen we er te weinig tegenover.


Rond minuut 20 laten we ons op een cruciaal foutje betrappen. Hun rechtsachter verstuurt een verre crosspass die over onze verdediging waait, waarna hun linksbuiten de bal perfect meeneemt richting doel en Thieu kansloos achterlaat met een bal in de hoek: 1-0.


Het leek onze ploeg in elk geval wel wakker geschud te hebben: Cédric, voor de gelegenheid centraal achterin (ging hem goed af!), stuurt een diepe bal centraal vooruit. Spits Ad zet de motor in gang en trekt alle zeilen bij, maar kan net niet op tijd bij de bal en de keeper ontzet. Jeno pikt op zijn beurt de bal centraal in het middenveld op en zorgt in 1 tijd voor de verrassing met een hoge bal richting doel die nagenoeg perfect valt, zij het spijtig genoeg enkele centimeters aan de verkeerde kant van de paal.


Betere kansen konden we in de eerste helft niet meer versieren, Sjoeters helaas wel. Op een harde inzet van dichtbij viel Thieu niet te kloppen, dus probeerden ze het maar van ver met een vrije trap van zo'n 40 meter ver die perfect in de haak valt. Mooi doelpunt voor de 2-0, dat wel...


De tweede helft brengt weinig beterschap met te veel onzuiverheden in ons spel om goeie kansen af te dwingen, ten opzichte van de tegenstander, die beter lijkt in duel en zuiverder aan de bal en er ook nog eens 3-0 van maakt. De match lijkt gespeeld, maar dat is buiten de spelers van Depot gerekend.


In de laatste 10 minuten van het spel lijkt het alsof we nog een fysiek overschotje hebben ten opzichte van De Sjoeters. Met meer druk naar voor creëren we ook meer dreiging, wat enkele minuten voor tijd resulteert in de 3-1 van Jeno. Plots beginnen we er ook nog meer in te geloven. Onze doelpuntenmaker staat in minuut 33 opnieuw op de goeie plek en speelt in de penaltyzone in, waar Wael de bal goed laat lopen voor de inkomende Steven De Rijck, die er met medewerking van het doelhout nog 3-2 van maakt! Het lijkt nog heet te worden onder de voeten van De Sjoeters, die lijken te kraken onder de aanhoudende druk. Helaas voor ons fluit de scheidsrechter de wedstrijd af zonder ook maar 1 seconde bij te tellen en restte er ons dus onvoldoende tijd om de bakens nog te verzetten. Chapeau voor de mentale weerbaarheid in elk geval!


Met dit verlies zakken we af naar de achtste plaats en verliezen we de voeling met de top 5, zeker gezien we komend weekend geen wedstrijd spelen. Volgende wedstrijd, op 10 december tegen Vaillant, de laatste in de stand, wordt het belangrijk om punten te pakken!

47 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd

Op bezoek bij Lokomotiv

Eerst en vooral merci aan de coaches voor het geduld bij het maken van de selectie. Het heeft tot op de laatste moment heel wat moeite gekost om tot een definitieve selectie te komen. Ook in Humbeek g

コメント


bottom of page