top of page

Op bezoek bij Lokomotiv

Eerst en vooral merci aan de coaches voor het geduld bij het maken van de selectie. Het heeft tot op de laatste moment heel wat moeite gekost om tot een definitieve selectie te komen. Ook in Humbeek geraken was met de nodige moeite wegens een brandend voertuig op de Ring.


In het begin van de match was het ook even aanpassen aan de omstandigheden van een grasveld. We moesten meteen even zoeken naar onze tweede adem 😊 . Zo krijgt Lokomotiv als eerste een kans na het onderscheppen van de bal op het middenveld. De spits die de ruimte krijgt voor een schot in het vervolg van deze onderschepping besluit zwak en zo is het gevaar geweken. Het signaal voor Depot om wakker te schieten en dit doen we dan ook vrijwel meteen.


De druk op de verdediging en keeper van Lokomotiv neemt toe. Verdedigend en in het midden staan we ons mannetje en Steven D voelt zich op de rechterflank in zijn sas met enkele mooie acties. Niet veel later wint Dimi zoals altijd sterk in het duel de bal voor zich. Hij opent naar Damme die op zijn beurt zijn gekende gemeten crossbal verstuurd naar Steven D. Deze maakt de actie en schotelt de bal op een plateautje voor aan de voor doel verschenen Glenn. Hij kan de bal met enige moeite over de lijn laten hobbelen. De verdiende 0-1 staat op het bord.


We blijven de druk aanhouden en niet veel later krijgen we dezelfde combinatie Damme en Steven D. Na een mooie voorzet van Steven kan Tom koppen maar de keeper kan een doelpunt voorkomen. Meteen voetballen we nu centraal een schietkans voor Glenn bij elkaar. Hij trapt mooi en hard maar de bal spat uiteen op de paal. Ook Tom treft nog het kader na een trap op de lat.


Zo hebben we ondertussen zeker recht op een tweede doelpunt maar zolang deze niet valt blijft het opletten voor counters van Lokomotiv die het vooral moeten hebben van individuele acties. Zo komt Damme eens goed tussen en blijft het 0-1 tot niet veel later een corner gegeven door Yanne binnenwaait en we dan toch 0-2 voorstaan. Zo gaan we ook rusten.


Na rust spelen we vooral volwassen de match uit. Tom krijgt nog de beste kans op 0-3 maar zit door zen beste krachten heen.


Na de match praten we na over dit toneelstuk in de Merselborre bij een welverdiende pint (of wat meer). Wie er niet genoeg van kreeg werd ook nog door Ad getrakteerd in de Lantaarn.

29 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd

Comments


bottom of page