top of page

Ouderwetse driepunter

Onze laatste driepunter dateerde al van 6 november, toen op het veld van De Vissers. Voor een thuisoverwinning moeten we reeds terugdraaien tot 16 oktober tegen Pote Age Jette - dat we de 3 punten konden gebruiken is een understatement. Los daarvan hadden de spelers sowieso wat recht te zetten tegen Caféboontjes na het 4-3 verlies op verplaatsing eerder dit seizoen.

Zoals zo vaak dit seizoen bleek het moeilijk om aan 15 man te geraken met nog wat last-minute wijzigingen, we hopen met zijn allen dat dit vanaf 2022 verleden tijd is. Over de ploeg die aanwezig was konden we echter niet klagen, met heel wat voetballende kwaliteit. Dat viel ook op: het team had er duidelijk goesting in en vocht van begin tot einde voor elke bal, met mooie voetballende combinaties. Op zich was dit een groot contrast met de tegenstander, die eerder teerde op de lange bal. Mede dankzij de goeie communicatie achterin (met de goed coachende Michaël Longin), bracht dit ons echter zelden in de problemen. Over de hele wedstrijd gezien was FC Depot de gevaarlijkste ploeg, al zagen we in de eerste helft weinig uitgespeelde kansen.

Na het op gang brengen van de wedstrijd (met de wedstrijdbal geschonken door Café Sint-Anna, waarvoor dank!) viel de eerste echt grote kans te noteren na 10 minuten met een vrije trap iets buiten de 16 meter. Landerloo knalde de bal over de muur, maar de bal was nog iets te centraal gemikt, waardoor de keeper van de tegenpartij de bal nog net van onder de lat wist te tikken. Nog eens 10 minuten later krijgt Dries Backaert, voor de gelegenheid nog eens centraal op het middenveld geposteerd, wat tijd om aan te leggen voor een gekruiste voorzet. De bal belandt bij Brock, die de ruimte goed gebruikte maar helaas net over doel besloot.

We leken toe te werken naar een scoreloze eerste helft, wanneer Badot bij één van zijn kenmerkende infiltraties vanop de linksback neergehaald wordt op de helft van de tegenspeler. Yannick aarzelt niet en dropt de bal over de lijn van de verdedigers, waar topschutter Tom Lanou goed storingswerk verricht en nog net een haartje of 2 tegen de bal kan plaatsen om die nog net in doel te deviëren aan de tweede paal: 1-0 dan toch de ruststand!

Bij het begin van de tweede helft is de tegenstrever op adem kunnen komen waardoor ze de gaten weer even kunnen belopen. Het duurt dan ook tot de 45ste minuut alvorens we een grote kans kunnen noteren. Het is Yannick Thienpont die met een crosspass Tom Lanou bereikt aan de buitenkant van de 16 meter. Tom aarzelt niet wanneer de keeper en verdediger op hem afkomen en lobt de bal richting de tweede paal, waar Landerloo goed gevolgd is om de bal met het hoofd over de lijn te werken: 2-0!

Het vertrouwen is duidelijk aanwezig bij de ploeg en de spelers vinden elkaar vlot, terwijl ze ook verdedigend steeds goed druk zetten om de bal reeds hoog op het veld te recupereren. Zo zette Yannick rond minuut 48 goed druk bij een moeilijke bal waardoor de verdediger zich mispakt bij de controle. Yanne kan er zo met de bal vandoor en 1-op-1 op de keeper afstormen. We verwachten met zijn allen de 3-0 op het bord te zien komen, maar de stress werd bij de afwerking even te groot en Yannick besluit in de handen van de keeper. Niet getreurd: nog geen minuut later wordt de bal door Longin enorm hoog ontzet. Bij het duel om de bal komt Brock als winnaar uit de bus. Wanneer ook hij op die manier gemakkelijk in een 1-op-1 met de doelwachter komt, omspeelt hij deze met een kapbeweging om daarna de bal simpel in doel te kunnen leggen, dan toch de 3-0 na een kwartier in de tweede helft!

Met het scenario van de heenwedstrijd indachtig (4-3 verlies na 1-3 voorsprong) was het belangrijk te blijven vechten voor elke bal om de tegenstander geen kans te geven terug in de wedstrijd te komen. Zo zette Brock rond de 50ste minuut opnieuw goed druk om de bal diep op de helft van Caféboontjes te recupereren. Met de bal aan de voet stoomde hij door tot aan de achterlijn om vervolgens de bal terug te leggen op Backaert, die van dichtbij kan aanleggen. Met een ultieme beenveeg verijdelt de keeper echter nog een vierde doelpunt.

Een dikke 10 minuten later stond het vizier van Dries Backaert wel scherp. Opnieuw wordt de tegenstander goed onder druk gezet voor de balrecuperatie, ditmaal door Jens, die een sterke wedstrijd speelde naast Backie centraal, en Cremme die even voordien was ingevallen en er duidelijk zin in had. Met 4 man rond de 16 waren er opties genoeg. Backie was de meest centrale man, kreeg de bal en besluit vanop de rand van de grote rechthoek met een gekruist schot in de benedenhoek voor de 4-0: match gespeeld!

We maakten ons alvast op voor het vieren van een mooie wedstrijd en ditto resultaat met deugddoende clean sheet, maar in de slotminuut slikken we toch nog de 4-1. Een hoge bal vanop de flank kon onvoldoende weggewerkt worden en in de herneming werd Mathieu toch nog geklopt. Spijtig, een clean sheet had verdiend geweest voor het puike verdedigend werk van de volledige ploeg, maar de tegentreffer is op zich maar een voetnoot.

Met de 4-1 overwinning sluiten we het kalenderjaar alvast af en gaan we de korte winterstop in met een gerust gemoed, hopende op een 2de seizoenshelft waarin we nog veel van dit type wedstrijden met dergelijke strijdlust en inzet kunnen genieten. Chapeau voor de wedstrijd en fijne feesten iedereen!

122 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd