top of page

Seizoen 22-23 begint met 3 op 6

Na een deugddoende zomer mochten we op 3 september het nieuwe seizoen aftrappen op bezoek bij nieuwkomer FC Stroppen. We bleken echter nog in volle vakantiestemming te verkeren, getuige de 5-1 afstraffing. Het moest en zou beter, al liet de herkansing, op bezoek bij promovendus VK Vaillant in Asse afgelopen zaterdag 17/09, door een Bye-weekend nog iets langer op zich wachten.

We startten de wedstrijd in elk geval sterk. Voetballend hebben we in de eerste helft zeker het overwicht, ook onze verdediging verdient complimenten met het vaak vinden van de voetballende oplossing. Op de eerste grote kans is het wachten tot de 7de minuut, wanneer Jens de bal recupereert in de middencirkel en wat meters kan maken alvorens Sven alleen voor de keeper te brengen met een balletje achter de verdediging. Het ontbrak onze favoriete krantenboer echter aan koelbloedigheid, waardoor die in eerste instantie de bal op de keeper trapte, om nadien in de herneming de bal nog net naast te besluiten.

De tegenstander kon aanvankelijk weinig doelgevaar creëren. Eenmalig was er wat onoplettendheid met een inworp en luchtduel die verloren gingen, maar het schot van ver viel ver boven het doel van Mathieu. In minuut 16 hielpen we de tegenstander dan maar zelf aan een goeie doelkans met een foutje op de rand van de zestien meter. De daaropvolgende vrije trap werd laag buitenom de muur gekruld in de korte hoek: 1-0, ferm tegen de gang van het spel in.

Lang hoefde we niet te bekomen van de klap: in de 19de minuut stonden we weer paraat! Nieuwe aanwinst Ad, die een sterke wedstrijd speelde centraal achterin, vond even geen aanspeelpunt rondom hem en besluit dan maar flankaanvaller Sven een herkansing te geven door een hoge bal achter de verdediging te lanceren. Opnieuw kon Sven zijn sprintduel winnen van zijn rechtstreekse tegenstander, om alleen voor de doelwachter te komen, zij het ditmaal vanuit een scherpere hoek. Onze rechtsbuiten had klaarblijkelijk zijn vertrouwen teruggevonden en lobde de bal mooi over de keeper in het verste zijnet voor de gelijkmaker: 1-1.

Wat volgt is een resem van 3 flinke kansen in 3 minuten voor Depot om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de afwerking liet te wensen over. Zowel Steven als Jeno en opnieuw Sven kregen tevergeefs de kans om ons op voorsprong te trappen. In elk geval toonden we mooi voetbal en vinden onze spelers duidelijk mekaar op het veld, meer van dat!

Op het half uur komen we er nogmaals uit met een combinatie rond de zestien meter, waar Steven de bal centraal aangespeeld krijgt maar onvoldoende snelheid heeft (of had te bal te veel snelheid?) om in een positie te komen om zelf af te werken. Hij speelt de bal dan maar breed op Sven, die een slimme lage voorzet verstuurt richting 2de paal. Glenn pakt het cadeautje met plezier uit en werkt beheerst af voor de oververdiende voorsprong: 1-2.

De tegenstander laat de moed niet zakken maar slaagt er nog steeds niet in open kansen te creëren. Het is dan ook tekenend dat de 2-2 kort voor rust letterlijk uit de lucht komt vallen met een voorzet die onbedoeld in de kruising valt. Deze tegenslag en de gietende regen halen ons tijdelijk uit ons spel.

De start van de tweede helft bracht weinig beterschap. Het combinatiespel kwam er iets minder uit en ons voetballend overwicht waren we even kwijt. Gelukkig konden we ook tellen op een alerte Mathieu, die een aantal keer gepast tussenkwam. Het duurt tot ongeveer halfweg de tweede helft eer we opnieuw in ons spel komen. Jeno verstuurt vanop links een listige voorzet die de tegenstrever niet kan onderscheppen, waardoor de bal in de voeten van de ingevallen Wael belandt, die er met een gekruist schot in de hoek voor de 2-3 zorgt.

Lang heeft hij echter niet kunnen genieten van zijn doelpunt: de wedstrijd wordt enige tijd stilgelegd na een foutgelopen kopduel tussen Wael en een tegenstrever, waarvan beiden even moeten bekomen, hun match zat erop. Bij de herstart nam FC Depot de match opnieuw in handen om deze zo snel mogelijk in een beslissende plooi te leggen. Kapitein Jeno nam hierin zijn verantwoordelijkheid door een voorzet van Yannick in doel te werken. In eerste instantie werd deze met de kop tegen de paal gedevieerd, maar in de herneming wordt de keeper dan toch geklopt: 2-4 is de eindscore.

3 dikke punten na een welverdiende overwinning met bij momenten veel overwicht en mooi samenspel. Achterin stond de verdediging sterk te voetballen met ook offensieve meerwaarde. De centrale driehoek op het middenveld heerste over het veld, met Jens en Jeno die heel wat kilometers afmaalden en de nodige duels wonnen, en tegelijk heel wat kansen creëerden. Onze buitenspelers werden vaak in het spel betrokken en waren gevaarlijk. Onze spits scoort, zoals het hoort, en onze doelwachter houdt ons recht wanneer het even moeilijker gaat. Een zeer goede collectieve prestatie dus. We kijken er naar uit om volgende week meer van dat te zien tijdens onze eerste thuiswedstrijd tegen Jezus Eik!

132 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd