top of page

Uitwedstrijd op Jezus Eik


Na een extra weekje winterstop trekken we op (verre) verplaatsing naar het sympathieke Jezus Eik. Uit het verleden weten we dat we het steeds moeilijk hebben om punten te pakken op het speciale veld van VOK. Niettemin starten we vol moed en zitten we meteen goed in de wedstrijd. De nodige duels worden gewonnen en de drang om naar voren te voetballen is aanwezig. Vooral Cedde speelt hierin een voortrekkersrol vanop back rechts. Via hem gaat de bal ook regelmatig naar de linkerflank, waar voor de gelegenheid Thomas op midden-links speelt. Deze kan verschillende malen een mooie voorzet afleveren, helaas zonder noemenswaardig doelgevaar als gevolg. Meer gevaar dreigt via Dimi, die tot 2 keer toe de keeper van Vok probeert te verrassen vanop afstand. Op een onorthodoxe wijze weet de doelman telkens echter het doelpunt te voorkomen. Uit een corner die volgt uit 1 van deze fases, schiet Ad dan ook nog net naast.


Ondertussen komt Jezus Eik steeds meer in de wedstrijd en komen we zelf tot tweemaal toe goed weg na scherpe counters en buitenspel van de tegenstander. Voor Cedde het sein om de bakens nog eens te verzetten via de flank. Zijn infiltratie wordt echter, met een trap op de kuit, foutief afgestopt in de rechthoek. Zuivere strafschop leek het ons, al besloot de scheids, die overigens een goede partij floot, deze niet te fluiten. Cedde moet even bekomen van de tik en Kevve valt in op zijn plaats. Het blijft uitkijken voor de tegenprikken van de tegenstander. Indien deze iets efficiënter waren in de afwerking, hadden ook zij zeker al een bal tegen de netten kunnen hebben. We gaan rusten bij een 0-0 stand en voelen dat het alle kanten op kan.


Zeker wanneer we na rust wat langer tijd nodig hebben om op adem te komen dan de tegenstander. Deze komt steeds nadrukkelijker opzetten. Na een rommelige fase krijgen we de bal niet weg en schiet Vok een bal richting doel, pal op Kevve die niet in het niets kan verdwijnen en de bal tegen zich krijgt. De scheids ziet de bal tegen de handen voor diens gezicht gaan en besluit om penalty te fluiten. Gelukkig heeft Thieu goed gekeken naar de keepers op het afgelopen WK en weet hij zo de tegenstander vooral mentaal te doen twijfelen. Hij pakt de penalty en houdt zo de 0 op het bord. Het teken om er nog eens vol voor te gaan. Na doorkoppen van Ad besluit Glenn over. Nadien volgt een trap die de keeper van Vok niet goed verwerkt en lost. We zijn goed gevolgd maar diezelfde keeper heeft nu een goede reflex in huis. Er volgt een corner van Tom, een geharrewar voor doel en zo gaat de hoekschop bijna rechtstreeks in doel. Spijtig genoeg staat de paal pal en blijft het nog steeds 0-0.


Wie nu scoort wint de wedstrijd. Kort bij het eindsignaal lijken de 3 punten nog voor ons te zijn wanneer de terug ingevallen Cedde, na een uittrap van Thieu, alleen op doel af kan gaan. We zien de bal al binnen maar deze spat uiteen op de paal. Spijtig want hij had zeker meer verdiend na het voorval in de eerste helft.


Zo blijft het 0-0 en pakken we dan toch eens een punt in Vok in een wedstrijd die beide kanten op kon gaan. Bijgevolg kunnen beide partijen ook wel vrede nemen met dit punt.


Na de wedstrijd konden we ons volledig focussen op ons sterke punt en onze kwaliteiten in sfeer en gezelligheid, met als gevolg een niet te vergeten nieuwjaarsdiner in feestzaal De Architect te Lennik. Al hebben sommige van ons mogelijk wat zwarte gaten ondertussen... :)


Dikke merci Fc Depot voor de organisatie en dikke merci aan iedereen die er mee een topfeest van heeft gemaakt.


#Depot#Oneteam


52 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd

Op bezoek bij Lokomotiv

Eerst en vooral merci aan de coaches voor het geduld bij het maken van de selectie. Het heeft tot op de laatste moment heel wat moeite gekost om tot een definitieve selectie te komen. Ook in Humbeek g

Comments


bottom of page