top of page

Uitwedstrijd op VK Dilbeek

Na enkele natte dagen mochten we de wedstrijd aanvatten onder een mooi maarts zonnetje. Het veld daarentegen lag er wel zwaar bij. Het belette Dilbeek niet om meteen goed uit de startblokken te schieten. Letterlijk ook met meteen een schot op doel. De bal gaat niet zo ver naast de paal van Thieu. Niet veel later moet deze terug in actie komen na alweer een gevaarlijk schot van Dilbeek. Hij gaat goed plat maar kan de bal niet klemmen. De losgekomen bal wordt wild over doel getrapt. Het sein voor ons om ons ook eens te tonen. De bal gaat mede door het bergafwaarts veld snel richting Kevin, deze kan de tegenstander goed afhouden en de bal doorgeven aan Jens. Die op zijn beurt een mooie actie opzet langs 2 verdedigers van Dilbeek. Zijn actie wordt foutief gestopt net voor de 16. We hopen op een vervolg van deze actie via de vrije trap maar dit blijft uit. De bal gaat vrij ver over en naast. We putten wel moed uit deze actie en komen stapje voor stapje meer in de wedsstrijd. Kevin kan de tegenstander goed afhouden op een bal in het midden en een tikje naar buiten geven. Solide en betrouwbare Damme zet de actie verder op links en raakt bijna tot de achterlijn van de tegenstander. Kevin en Glenn kiezen positie voor doel. Damme maakt de keuze om achteruit te leggen op Nick. Op een onvoorspelbaar veld kan de tegenstander echter eerder bij de bal dan Nick.


Meer en meer worden we zo ook gevaarlijker. Badot, die eveneens een sterke eerste helft speelt, kan enkele malen goed de bal langs de lijn meegeven aan Ad of Glenn. We kunnen enkele malen dreigen maar tot een echt heet standje voor het doel van Dilbeek komt het nog niet. Mede omdat we steeds ongelukkig zijn in de laatste pas of de afwerking. Een beetje hetzelfde verhaal wanneer iets later Thieu de bal wegwerkt richting het midden van het veld. Hier Nick wint het duel en legt open op rechts. Via Glenn komt de bal bij Ad. Deze kraakt zen schot. Maar Kevin die goed mee was pikt de bal op en trapt deze in doel. De 0-1 staat op het bord. Al weten we dan al dat het niet makkelijk zal zijn om deze voorsprong in de tweede helft op het zware veld en dan bergop met een niet al te grote kern vandaag vast te kunnen houden.


Jens kan niet blijven voor de tweede helft. Er volgen enkele positiewissels. De trainers die normaal gezien ook gingen vertrekken met de rust hun schoenen (de ene al wat shikker dan de andere) waren nu toch al vuil en konden het niet laten om hun taak verder uit te voeren.

Ze zien dat we in de tweede helft niet meer onder de druk uit kunnen voetballen. Moet gezegd veel druk en dreiging van Dilbeek maar tot echt open kansen komt het nooit. Mede door een attent keepende Thieu. Je voelt aan alles dat de wedstrijd steeds potiger en mondiger aan het worden is. Ondertussen krijgen wij wel de beste kans op nog een doelpunt. Glenn goed naar Kevin. Maar deze krijgt de bal onder druk van een verdediger niet tussen de palen. Spijtig genoeg haalt niet veel later de tegenstander de achterlijn en na een goeie pas kan Dilbeek de bal makkelijk in doel schieten. 1-1 en meer en meer voel je dat Dilbeek nu bloed ruikt. Na enkele hete standjes zonder echt een open kans komen we altijd goed weg.


Net voor het einde kan de goed ingevallen Steven D na een mooie actie de bal meegeven aan Kevin die hier nog de ultieme kans aangeboden krijgt om op een gevleide manier toch nog de drie punten mee naar huis te nemen. Na vele inspanningen heeft hij echter niet meer de frisheid om ons dit plezier te schenken. Al bij al een uitslag waar elke ploeg zich in kan vinden. Ook de scheids is blij om het laatste fluitsignaal te kunnen blazen na ook voor hem een moeilijke wedstrijd.


We sluiten af met een verfrissend drankje in de Posi. Alweer gezellig nakaartend over de gespeelde wedstrijd. Op naar volgende week waar we in een Carnavalweekend onze vrienden uit Halle op bezoek krijgen. Met in ons achterhoofd wetende dat we hier nog iets recht te zetten hebben na de openingsmatch van dit seizoen op het plein van de Stroppenconcerten. Er zit alvast muziek in.

18 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd

Op bezoek bij Lokomotiv

Eerst en vooral merci aan de coaches voor het geduld bij het maken van de selectie. Het heeft tot op de laatste moment heel wat moeite gekost om tot een definitieve selectie te komen. Ook in Humbeek g

Comentarios


bottom of page