top of page

Verdiende overwinning tegen De Vissers

Eerder in het seizoen werd er al lachend gezegd dat we bij FC Depot dit seizoen 5 maal moeten scoren om de drie punten binnen te halen. Uiteindelijk blijkt dit nog waar te zijn ook. Voor de neutrale toeschouwer plezant, uiteraard :)

Afgelopen zaterdag zagen we een aangename partij op een drassig grasveld. Voor onze ploeg vol salonvoetballers was dit al even geleden, waardoor we ook al snel een ongelukkig doelpuntje tegen kregen. Voetballend waren we in elk geval sterker en namen we het heft stevig opnieuw in handen, met een rist doelpunten als gevolg en een 1-4 stand bij de rust. Het eerste doelpunt kwam tot stand na een diepe bal door de klaar kijkende Jens Van Nechel op Steven, die beheerst afwerkte 1-op-1 met de keeper. Tom Lanou diepte daarna de score verder uit met een goed geplaatst schot in de hoek en een penalty. De aandachtige lezer merkt een ontbrekend vierde doelpunt op: officieel gezien een eigen doelpunt van De Vissers, maar wat mij betreft mag onze mede-topschutter Steven De Rijck (wie had dat verwacht?!) deze deels aan zijn conto toevoegen na een goeie loopactie en ditto scherpe voorzet die door de tegenspeler in eigen doel werd gewerkt.

We begonnen goed aan de tweede helft maar kregen na een goeie 5 minuten het deksel op de neus met een snelle 2-4 en 3-4. Mentaal stonden we echter stevig genoeg in onze schoenen om nog een vijfde (hattrick hero Tom Lanou!) en zesde doelpunt (Wael Ochi) te maken. Ook onze keeper Gerry Michiels deed zijn duit in het zakje met enkele stevige reflexen en tussenkomsten, om zodoende de wedstrijd rustig te kunnen uitvoetballen. Eindstand 4-6 en drie broodnodige punten binnen!

Na de wedstrijd werd dit nog gevierd met een aantal consumpties bij Rita in Lot (Café Wolfshagen), onze gebruikelijke selfie fotograaf was opnieuw van dienst, al mist de foto deze keer wat scherpte. Als je 't mij vraagt ligt dat niet aan de consumpties zelf, maar had onze coach mogelijk nog wat trillende handen als gevolg van het sprintje dat hij nog diende te trekken als invaller in de laatste minuten van de wedstrijd :)

127 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd