top of page

Vier keer vieren vs Vaillant in de vrieskou

Met temperaturen rond het vriespunt was het bibberen aan de zijlijn afgelopen weekend, ook voor de mannen die de wedstrijd begonnen op de bank. Op het veld vertrouwden we dan weer op een goeie afloop tegen de laatste in de stand, al kwamen die met goed voetballende intenties aan de aftrap!

De start van de wedstrijd begon gemoedelijk, beide ploegen hadden wat tijd nodig om opgewarmd te geraken, zo leek het. Na 5 minuten was het moment gekomen om een eerste keer de vlam in de pijp te brengen: Damien trok zich links op gang op de counter en lanceerde vanaf de middenlijn één van zijn gekende crosspasses richting Glenn in de spits. Die had even nodig om de bal goed te controleren, maar pakte dan toch uit met een ziedend schot, dat maar net vanonder de lat kon gehaald worden door de doelwachter.

Kort daarop dreigen we alweer op de counter. Ditmaal is het keeper Thieu die de bal ver uittrapt. Dankzij een (on)gelukkige deviatie van een tegenspeler wordt Backie diep gestuurd, die de bal oppikt en verder rusht tot aan de backlijn, om vervolgens de bal terug te leggen op Landerloo voor doel. Of het aan de controle of aan de pass lag, was moeilijk te zien vanaf de kant, in elk geval ontbrak het aan een tikkeltje zuiverheid waardoor de verdediging de kans had om terug te keren. In een ultieme poging de doelman te verschalken pakt onze rechtsbuiten nog uit met een hakbal, die al bij al makkelijk kan opgepikt worden.

De wedstrijd vriest vervolgens even vast met weinig opwinding tot minuut 20. Dan brengt Yannick even de vlam in de pan door zich vrij te kappen op de linkerflank, om vervolgens de bal over de verdedigende lijn te steken richting tweede paal. Landerloo slaagt er nog net in bij de bal te geraken, maar kwetst zich daarbij helaas ook licht en wordt vervangen. De corner die volgt op het gestopte schot zorgt alvast opnieuw voor gevaar. De eerste kopbal wordt vanop de lijn gered. De verdediging kan de bal ontzetten maar opnieuw komen we meteen dreigen vanop links, waar Backie de bal nogmaals vanop de achterlijn kan terugleggen op Glenn, die helaas net naast besluit.

De afwerking laat het wat afweten, maar we blijven geduldig inbeuken op de tegenstander. De volgende die zich laat gelden is Jens, die hard uithaalt met een knal uit de tweede lijn. De keeper is geklopt, al spat de bal helaas uiteen op de onderkant van de lat alvorens terug in het spel te komen. Op een daaropvolgende inworp voor Vaillant heroveren we centraal de bal en is het Jeno die de bal in de loop van Glenn kan meegeven. Na wat geworstel om de bal met de verdediger kan die toch nog uithalen van aan de buitenkant van de rechthoek. De schuiver is goed geplaatst, de doelman is geklopt en de 1-0 verdwijnt in de linker onderhoek, eindelijk het verdiende doelpunt!

We doen vervolgens nog even voort op hetzelfde elan, met onder andere een schot van Yannick dat hoog over vliegt. Helaas laten we ons op slag van rust toch nog koud pakken. Onze ploeg verliest centraal het duel om een lange bal, waarop de verdediging meteen in de rug gepakt wordt en de tegenstander één op één komt met Thieu. Enigszins onconventioneel wordt onze doelwachter met een hobbelballetje in de hoek geklopt. We gaan rusten met 1-1, met de meeste goeie kansen voor onze ploeg, al moeten we blijven oppassen en ons overwicht meer verzilveren.

De pep talk van de coaches tijdens de rust mist zijn impact klaarblijkelijk niet. We zijn nog geen minuut ver in de tweede helft of de ingevallen Kevin krijgt de bal goed mee van Brock op de rechterflank. De eveneens ingevallen Steven loopt de diepte in, vraagt de bal mee en trekt zodoende zijn mandekker volledig mee. Tot verrassing van vriend en vijand (en zichzelf? :D) geeft Kevin de bal niet aan Steven mee, maar verstuurt hij een crosspass naar de linkerflank waar Yannick kan inlopen in de open ruimte om vervolgens beheerst af te werken met een boogje over de keeper: 2-1!

FC Depot gaat in het vervolg van de tweede helft naarstig op zoek naar het derde doelpunt van de verlossing, kapitein Jeno voorop. In eerste instantie vertrekt hij centraal, omspeelt hij zijn man om vervolgens alleen op doel af te kunnen stormen. De afwerking was echter iets te gehaast en de bal belandt aan de verkeerde kant van de paal. 5 minuten later neemt hij opnieuw het voortouw met een schot van buiten de rechthoek, opnieuw belandt de bal net naast.

Als het zelf niet lukt om te scoren, moeten we het maar aan een ander overlaten, moet de skipper gedacht hebben: na een mooie combinatie op het middenveld lukt het Jeno om, door een bos van benen, Jens af te zonderen voor doel. Op diens schot kan de keeper de bal in corner werken. De bal wordt mooi voor doel gedropt en tot tweemaal toe van de lijn gered door de mannen van Vaillant, de bal wil er maar niet in... Ook niet wanneer Yannick de bal voor een counter onderschept en ditmaal de bal naar de linkerflank verstuurt, waar Steven op doel kan afgaan: opnieuw een 1-op-1 kans die gepakt wordt door de doelman. Mits meer efficiëntie had deze wedstrijd al veel langer in een beslissende knoop kunnen liggen.

Dan maar via de rechterkant met een combinatie tussen Yannick, de ingekomen Nick en Kevin. Die laatste slaagt er hierna in met een slangenbeweging zijn man te passeren en de meegelopen Nick te lanceren op rechts. De keeper is even verrast als wij, wanneer Nick er niet voor kiest het spel te verleggen naar de inlopende spelers aan de overkant, maar wel rechtstreeks trapt op doel, en mispakt zich vervolgens aan het schot: 3-1, eindelijk de bevrijding!

2 assists voor Kevin, dat leek Jeno, die dit seizoen nadrukkelijk lijkt te jagen op de titel van assistenkoning, toch even te prikkelen. De tegenstander stond hoog te drukken, op zoek naar een tegendoelpunt, waardoor Jeno met een simpel balletje Glenn vanaf de middenlijn al alleen kon afsturen op doel. Door de hoge lijn van de verdediging kon deze rustig zijn tijd nemen om de doelman te omspelen en de 4-1 in doel te deponeren, wedstrijd gespeeld!

De tegenstander bleef de hele wedstrijd zoeken naar voetballende oplossingen in een faire match met inzet, maar het moet gezegd: onze verdediging stond zeer secuur en attent te voetballen, waardoor er slechts weinig echte kansen weggegeven worden. Ook Thieu toonde zich nog attent door 3 minuten voor tijd nog een afstandsschot uit de hoek te zweven met een kattensprong. De 4-2 van de tegenstander in de laatste minuut, na mooie combinatie en strakke afwerking, doet gelukkig niet meer ter zake voor ons. We pakken 3 dikke punten die ons opnieuw in staat stellen omhoog te kijken in het klassement. Indien we ook de laatste afspraak voor de winterstop (op verplaatsing bij Caféboontjes) tot een goed einde kunnen brengen, hebben we er een goeie eerste seizoenshelft op zitten!

106 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd