top of page

VK Dilbeek: Vijfklapper voor Depot!

In de voorbije 4 wedstrijden haalden we slechts 1 op 12. Op zich speelden we verdienstelijke wedstrijden tegen 3 van de topploegen in onze reeks, maar ontbrak het ons aan wat geluk om wat punten te sprokkelen. Enkel tegen Dogs werd nog een gelijkspel behaald. Het moge duidelijk zijn: we hadden dringend nood aan een deugddoende overwinning en bijhorende 3 punten.


Tegen VK Dilbeek, die slechts 12 spelers op de been konden brengen, begonnen we in elk geval goed aan de wedstrijd met veel druk op de bal en voetballende intenties. Bij een vroege corner van Jeno wordt de bal in eerste instantie nog ontzet door de tegenstander, waarna Jeno de bal opnieuw hoog voor doel brengt. Philip, die tegenwoordig omgeschoold is tot rechtsback en dat voortreffelijk doet, loopt goed in en kopt de bal hard in doel. We wachten nog steeds op die beloofde omhaal van hem, maar deze mooie Van Persie-aanse duik naar de bal kon ons alvast ook bekoren. Helaas heeft de scheidsrechter ergens buitenspel gezien en telt het openingsdoelpunt niet.


We laten het niet aan ons hart komen en blijven op hetzelfde elan voortgaan. Een vijftal minuten ver in de wedstrijd versieren we opnieuw een corner. Opnieuw zit er eerst een speler van Dilbeek tussen, maar op de herneming is het Jens die de bal richting doel kan trappen. Tussen het bos van benen is iedereen geklopt, enkel Glenn staat nog aan de 2de paal om met een klein tikje de bal over de lijn te werken om met 100% zekerheid de 1-0 op het bord te kunnen noteren.


Een tiental minuten ver in de eerste helft haalt ook Nick, klaarblijkelijk geïnspireerd door de kunstjes van Philip, nog uit met een schot uit de tweede lijn. De doelwachter is echter alert en kan een mooi doelpunt maar net voorkomen door de bal uit de haak te halen.


Het verdere verloop van de eerste helft zien we een matuur spelend FC Depot, met heel veel druk op de bal bij balverlies en elke speler die voor mekaar werkt. De invloed van een actief coachende Michael op de ploeg is merkbaar. De tegenstander kan enkel wat dreigend uit de hoek komen op lange ballen, maar onze verdedigingsgordel houdt al bij al gemakkelijk stand. Één enkele keer moet Mathieu ons rechthouden: de tegenstander weet de bal vanop de rechterflank voor doel te gooien, alwaar hun spits met een kopbal van dichtbij de gelijkmaker zoekt. Mathieu pakt echter uit met een goeie reflex en voorkomt zo dat Dilbeek beter in de wedstrijd komt.


Op het half uur zien we vlot combinatiespel vanuit het middenveld waarna Backie de linkerflank wordt afgestuurd. Van aan de buitenkant van de rechthoek verstuurt hij de bal achter de verdedigende lijn en vindt hij zo Jeno aan de 2de paal, die op die manier rustig kan afwerken voor de 2-0. Handjes op mekaar van de supporters voor een mooi uitgewerkte aanval. 2-0 is meteen ook de ruststand.


De lange tussenpauze haalt onze spelers geenszins uit hun ritme en we zien in de eerste 5 minuten meteen 2 mooi opgezette aanvallen. Eerst is het Jeno die centraal de bal herovert en Glenn op de rechterflank verstuurt. Die pakt de nodige meters alvorens de bal richting overkant te versturen. Backie loopt goed in maar besluit helaas nipt naast. Kort daarna is het Yannick die op zijn rechterflank kan vertrekken. Met een opwippertje kan hij de inlopende Jeno richting doel versturen. In vol duel met zijn mandekker slaagt onze kapitein er nog in de bal net te raken, waardoor de keeper de bal niet kan oppikken en zich genoodzaakt ziet de bal weg te werken. Opnieuw Backie krijgt de schietkans aan de rand van de 16 en haalt verwoestend uit. De bal komt hard op de onderkant van de lat terecht en botst helaas voor ons weg van het doel. Het blijft een aangenaam schouwspel!


Tot tweemaal toe wisten we de treffer van de zekerheid niet binnen te krijgen, maar het bleek slechts uitstel van executie. Na opnieuw een goeie combinatie tussen Yannick en Jeno weet de laatste onze spits te bereiken, die met een simpel tikje zijn tweede van de dag kan binnenwerken: 3-0!


Wie dacht dat we de voet van het gaspedaal zouden halen had het mis. Een minuut na de 3de treffer heeft Nick opnieuw wat moois in gedachten wanneer hij van buiten de 16 een volley richting doel trapt. Opnieuw weet de keeper de bal echter net weg te tikken van onder de lat. In de daaropvolgende corner van Yannick is het deze keer Damien die goed inloopt en zijn sterke wedstrijd bekroont met een doelpunt voor de 4-0.


De buit was zo vroeg in de tweede helft redelijk zeker binnen, waardoor de coaches hun wissels konden doorvoeren met een gerust gemoed. Een wissel vormt typisch gezien een risico wanneer de ploeg zo vlot aan het voetballen is, omdat je mogelijks de organisatie even wat kwijt bent. We laten de teugels wat vieren en het tempo zakt wat, maar dat de spelers vanop de bank ook nog een aardig woordje kunnen mee spreken in de debatten blijkt uit de 5-0 zo'n 5 minuten voor het einde van de wedstrijd. De ingevallen Steven De Rijck toont dat hij het scoren nog niet is verleerd, nadat hij de eerste periode van vorig seizoen nog een tijdlang trotse topschutter was. Een alerte Mathieu speelt, na een aanval van Dilbeek, de bal goed centraal op Jeno, die vlot wegdraait en Backie laat vertrekken op links. Net als bij zijn eerste assist dropt Backie de bal goed achter de verdediging naar de 2de paal, waar deze keer Steven kan afwerken. Kort voor affluiten probeert hetzelfde trio exact hetzelfde, maar de voorzet was deze keer iets te ver waardoor de hoek te scherp werd om af te werken. Geen hattrick aan assists voor Backie, helaas!


Een 5-0 thuisoverwinning dus, waarmee we een goede zaak doen in het klassement. We wippen over VK Dilbeek naar de 7de plaats en houden op die manier voeling met de top 5. Een clean-sheet erbij is een mooie bekroning voor de achterlinie, waar ook zomertransfer Arne nog een vermelding verdient voor een zeer solide wedstrijd! Volgende wedstrijd nemen we het op tegen de nummer 2 De Sjoeters in de hoop een volgende stap te kunnen zetten. Met eenzelfde prestatie als deze tegen Dilbeek moeten we zeker een kans maken!
61 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd

Op bezoek bij Lokomotiv

Eerst en vooral merci aan de coaches voor het geduld bij het maken van de selectie. Het heeft tot op de laatste moment heel wat moeite gekost om tot een definitieve selectie te komen. Ook in Humbeek g

Comments


bottom of page