top of page

Winst met het kleinste verschil vs De Leeuwerik

Op 21 januari, na een gemiste week door het vriesweer (algemene afgelasting), konden we eindelijk nog eens uitpakken, zij het in koude omstandigheden op het bevroren veld van FC Dworp, thuishaven van De Leeuwerik.

Na een twijfelend wedstrijdbegin namen we de controle in de eerste 20 minuten van de wedstrijd geleidelijk aan over. Onze spelers speelden nagenoeg constant op de helft van de tegenstander. Hier en daar kwamen we tot een ongevaarlijk schot, maar echte doelkansen kon je dat bezwaarlijk noemen. We zien een aantal keer een goeie rush op rechts van Cédric, die samen met een alomtegenwoordige en coachende Nick tot de uitblinkers behoort. De Leeuwerik komt naarmate de eerste helft vordert terug beter in de wedstrijd, al zien we ook van hen weinig doelgevaar. Bijgevolg gaan we rusten met een brilscore en het gevoel dat het eerste doelpunt van de wedstrijd wel eens beslissend zou kunnen zijn.

Bij de start van de tweede helft zien we al direct meer verticaal spel van FC Depot, met een hoge bal achter de verdediging. Glenn wint het sprintduel en komt oog in oog met de doelwachter, die met een ultieme beenveeg de 0 op het scorebord weet de behouden. Kort daarop zien we Jens uithalen vanop de rand van de 16 na een combinatie met Yannick, maar ook nu brengt dit ons niet op voorsprong.

Op voetballend vlak zijn we beter dan de tegenstander, maar het blijft uitkijken voor de tegenprik . Gelukkig staat er met Mathieu iemand in doel die in goeie doen punten pakt. Ondanks de kou had hij zijn dagje wel, zo bleek, wanneer, na verdedigend mistasten, de tegenstander alleen op hem af kon rennen. Met een fantastische reflex wist onze nummer 1 de bal in corner te werken. We hadden opnieuw onze keeper in topvorm nodig wanneer kort daarna de buitenspelval omzeild werd en er terug een aanvaller alleen doorbreekt, maar opnieuw weet Mathieu goed in de bal te duiken en de bal in corner te werken. Zonder een goeie doelman hadden we intussen zeker en vast tegen een achterstand aangekeken! Ook Arne speelt in de tweede helft een enorm verdienstelijke partij, door vaak goed anticiperend de angel uit de aanval van De Leeuwerik te kunnen halen.

In tussentijd was het moment gekomen, 5 minuten voor tijd, voor een tegenprik van FC Depot: Nick verricht goed storend werk op het middenveld, herovert de bal centraal en stuurt de ingevallen Tom richting de flank. Die pakt wat meters en legt terug breed op Nick, die de bal voor doel brengt voor de inlopende Yannick. Zijn schot wordt in eerste instantie nog gepareerd, maar in de herneming zagen we het net wel bollen: 0-1 voorsprong en vreugde alom!

De Leeuwerik legde zich niet zomaar neer bij de situatie en kwam nog opzetten. Toen we even met 10 stonden na kramp bij Thomas, moest Mathieu opnieuw uitpakken met een redding wanneer een harde kopbal onder de lat dreigde te verdwijnen. In de daaropvolgende counter zien we Cédric nog vanop de eigen helft vertrekken en een man of twee voorbijgaan in zijn rush naar doel. Oog in oog met de doelwachter sloeg de twijfel toe, waarop de keeper de bal kan pakken. Het waren de laatste momenten van spanning tot het deugddoende laatste fluitsignaal van de ref. 0-1 winst op verplaatsing, nogmaals een clean sheet voor Man van de Match Mathieu, ondanks de koude toch nog een goeie namiddag beleefd!

Na de wedstrijd brachten we nog een bezoekje aan Het Gildenhuis in Dworp om wat na te praten (en drinken). Volgende zaterdag spelen we thuis tegen Lokomotiv Centrum B. Deze staan net onder ons in het klassement, maar wisten afgelopen weekend wel gelijk te spelen tegen leider Petit Saint Guidon. Ondanks onze eerdere 1-3 overwinning zullen we dus in goede doen moeten zijn om de 3 punten thuis te houden!

94 views0 comments

Recent Posts

See All

Sjoeters als struikelblok voor carnaval

Vanaf de aftrap is het meteen duidelijk dat Sjoeters niet gekomen is voor een rustige zaterdagnamiddag wandeling. Wij zijn in tegenstelling met vorige week ook meteen wakker en zo begint de wedstrijd